Obiective Turistice – Palatul Brukenthal Avrig

Sunt putine obiective turistice in tara precum este Palatul Brukenthal Avrig, de fapt este singurul palat din Romania care are are un parc amenajat in stil baroc, deci este un obiect turistic destul de unic in tara.

Palatul a fost initial resedinta de vara a guvernatorului Samuel von Brukenthal, o personalitate politica foarte importanta si influenta in Transilvania, care a fost guvernator al Transilvaniei pentru 13 ani. Trebuie sa va amintim ca in acea perioada Transilvania era parte a Imperiului Habsburgic.

Palatul a fost constrict la finalul secolului al XVIII-lea, impreuna cu gradina adiacenta care se intinde pe o suprafata totala de 16 hectare.

Cladirea palatului este in forma de U, formata dintr-un corp central si doua aripi laterale. Cladirea expune acum 212 tablouri si 129 gravuri care acum sunt parte din Muzeul Burkenthal.

Palatul s-a degradat pe parcursul anilor, trecand pe la mai multi proprietari care n-au intretinut-o foarte bine; pe timpul celul de-al doilea Razboi Mondial a fost folosita ca spital military pentru ca apoi sa fie folosita ca spital pentru bolile pulmonare. Totusi aceasta a fost retrocedata in 2005 catre Fundatia Samuel von Brukenthal.

Caracteristica unica a palatului pe care-am mentionat-o mai devreme, gradina acestuia, este organizata in terase coborand inspre lunca Oltului si atmosfera ce se regaseste aici este diferita in functie de locul in care te afli sau din care privesti. Acest lucru se intampla deoarece gradinile sunt amenajate in stil frantuzesc, olandez sau englezesc, si fiecare vine cu particularitatile sale, si ca atare creaza o atmosfera aparte.

Gradinile olandeze isi intampina vizitatorii cu flori multicolore din primavara pana in toamna, precum si cu mirodenii si zarzavaturi, pe timp ce gradinile engleze sunt caracterizate de poteci care se serpuiesc printre arbori batrani iar cele franceze au forme stricte si furtuni arteziene.

Mai sunt multe de spus despre Palatul Brukenthal Avrig dar spatiul ne este limitat, poate intr-un articol viitor vom vorbi mai detaliat despre el, dar pana atunci acesta este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat daca sunteti in zona, mai ales daca aveti o masina inchiriata.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.