Obiective turistice in Targoviste

Orasul Targoviste are o reputatie si un istoric foarte interesant pentru tara oastra si exista cateva obiective turistice in Targoviste care merita atentia.

Targovistele este cel mai mare oras din judetul Dambovita, precum si resedinta domneasca si-apoi capitala intr-un interval de putin peste 300 de ani.

Ca atare, in aceasta perioada orasul a detinut statutul de important centru economic, politic, militar dar si cultural artistic al Tarii Romanesti.

Totusi capitala tarii nu mai este la Targoviste de ceva timp, mutandu-se la 80 de kilometric distant la Bucuresti si in ciuda reputatiei, Targovistele a ramas un orasel mic cu o populatie de aproximativ 90.000 de locuitori.

Orasul este mentionat pentru prima oara intr-un document in 1396 dar sapaturi arheologice in zona au produs dovezi ca regiunea este locuita inca din neolitic, aceste marturii fiind disponibile la Muzeul de Arheologie.

Din punct de vedere al istoriei recente, orasul este puternic asociat cu Revolutia de la ’89 deoarece aici este locul in care Nicolae si Elena Ceausescu au fost executati imediat dupa judecarea si condamnarea acestora.

Obiective turistice in Targoviste

Biserica Domneasca – construita in 1584 langa Curtea Domneasca din caramida in stilul brancovenean, pe unul din peretii acesteia fiind fictate portretele a noua domnitori la comanda lui Brancoveanu;

Curtea Domneasca – original a fost o fortareata consturita in timpul domniei lui mircea cel Batran, aceasta s-a transformat in ruine in timpul domniei lui Petru Cercel;

Turnul Chiniei – consturit in timpul lui Vlad al III-lea Dracul, astazi este simbolul orasului, desi a necesitat a fi reconstruit dupa un asalt al tatarilor; acesta gazduieste azi un muzeu dedicat lui Vlad Tepes.

Biserica Sfanta Vineri – este cea mai veche biserita construita in stil muntenesc sau valah care si-a pastrat forma initiala pana in ziua de azi;

Casa Balasa – fiind localizata langa Biserica Sfanta Vineri, casa a fost construita pentru a fi un refugiu pentru crestini in anul 1656 fiind fondata de catre Domnita Balasa.

 

Mai sunt ceva obiective turistice in Targoviste cu siguranta, acestea au fost doar cateva mentiuni, le puteti vizita pe toate cu ajutorul unor servicii de inchiriat masini in Targoviste.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.