Obiective turistice – Parcul Nicolae Romanescu

Parcul Nicolae Romanescu este cea mai mare zona verde urbana din tara si este al treilea parc natural de pe teritoriul Europei de Est. Este pe locul doi in tara ca dimensiuni dupa parcul Herastrau din Bucuresti, masurand aproape 100 de hectare. Parcul este construit pe locul in care candva se afla mosia familiei Bibescu, fapt care atrage si un alt nume al locului: Parcul Bibescu.

Localizat in sudul Craiovei parcul a fost proiectat de un architect de origine franceza – Edouard Redont – care a proiectat si Expozitia Nationala din Parcul Carol, Bucuresti.

Sub conducerea acestuia, lacul a fost redesenat, o serie de specii de arbori au fost aclimatizate – specii care nu ar fi putut creste in mod normal pe teritoriul Romaniei – s-a proiectat un pod suspendat si un castel fermecat. Parcul are o serie de dealuri si vai  si peste 35 de kilometric de alei si poteci au fost lucrate si amenajate. Acestea au fost concepute in asa fel incat cei care se plimba prin parc sa poata vedea toata vegetatia sis a se bucure de ea in toate cele patru anotimpuri.

Gradinile si plantatiile forestire care populeaza parcul sunt foarte valoroase, adunand peste 250 de specii de arbori si arbusti deosebiti: un conifer specific climatului din Himalaya fiind o astfel de specie.

Castelul Fermecat

Acesta este rezultatul imaginatiei architectului francez si doreste sa imita cu castel medieval. Acoperisul acestuia contine bazinele de apa care ajuta la irigarea parcului. De-a lungul timpului aici a fost amenajat un restaurant ale carui ruine pot fi vizitate.

Hipodromul

O atractie neasteptata a parcului este hipodromul care ocupa 20 de hectare si era la inceputul secolului cel mai mare din tara. In ziua de azi acesta nu mai este utilziat, ultima cursa avand loc in 2000.

Podul Suspendat

Acesta leaga doua dealuri din parc si este construit deasupra lacului.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.