Razboiul are loc doar la muzeu!

Razboiul are loc doar la muzeu!

Dupa un principiu hippie, razboiul are loc doar la muzeu! Totusi, razboiul si-a avut locul in istoria umanitatii. Anticii aduceau ofrande zeilor razboiului (Marte la romani, Ares la greci, Tyr in mitologia nordica).

Astazi, stim ca puterea distructiva a oamenilor o depaseste pe cea a zeilor mitologici. In speranta ca razboiul va deveni intr-o zi doar o amintire, s-au inventat muzee care descriu lumea si arta razboiului, analizand munitiile si tehnicile de strategie in decursul secolelor. Un astfel de muzeu este Muzeul National Militar din Bucuresti, infiintat la data de 18 decembrie in anul 1923 prin decretul Regelui Ferdinand al Romaniei. Astazi, muzeul este dedicat numelui regelui Intregitor al Romaniei.

De fapt, primul muzeu al artileriei a luat fiinta in anul 1893. In 1919, Ministerul de Razboi a primit cladirea din Parcul Carol. Muzeul se afla azi pe strada Mircea Vulcanescu la nr. 125-127. In fata muzeului puteti admira o frumoasa sculptura: Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie, opera semnata Georgescu Spiridon. Tot in curte se gasesc diverse arme de aviatie si de infanterie.

Dar ceea ce ne intereseaza in definitiv in mod special este interiorul muzeului, care gazduieste o expozitie dedicata istoriei stravechi, o colectie de arme de foc, dar si de arme albe, o colectie de fortificatie tehnica alcatuita din diverse macgete, dar si un impresionant numar de reviste si carti dedicate artei razboiului.

Istoria razboiului va ramane un element important in viata culturala universala, iar vizita la Muzeul Razboiului este o calatorie in timp. Pe langa arsenal si tehnici de lupta, muzeul afiseaza si diverse alte artefacte de interes istoric si arheologic. Printre principalii “patroni” ai muzeului s-au numarat Casa Regala, Alexandru Tzigara-Samurcas, Nicolae Iorga si Radu Rosetti.

Pe langa Muzeul National Militar, prin lege se consacreaza inca doua institutii, Biblioteca Militara Nationala si Cercul Militar National.

In capitala, la muzeu, puteti ajunge cu usurinta daca sunteti sofer inchiriind o masina de la Auto Car Hire Romania.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.