Romania e romantica – Partea a II-a

Ramasesem datori cu un raspuns de data trecuta: daca Romania e romantica, la ce variante de vacanta ne putem orienta pentru luna februarie care se apropie odata cu Ziua Indragostitilor (sub forma Valentine’s Day sau a autohtonului Dragobete)?

Am vorbit putin despre domeniul Zabola data trecuta, dar astazi ne vom orienta spre alte destinatii pline de iubire si romantism.

Cea mai romantica fotografie de Ziua Indragostitilor o puteti face in Tunelul Iubirii din Caransebes. Este dovada ca natura lupta pentru a crea frumusete din orice. De fapt, tunelul este o mica portiune de cale ferata abandonata situata intre Bautar si Caransebes, in Banat. Rezultatul anilor de neglijenta a acestui loc ajuns sa fie impanzit de vegetatie si atins de razele soarelui diminetii merita admirat!

Cum inca este iarna, pentru cei carora le va lipsi aceasta perioada alba, s-a creat la Balea Lac Hotelul de Gheata, o frumoasa constructie de poveste, desprinsa parca din “Frozen”, cu sali sapate in blocuri de gheata si mobilier din acelasi material. Tema se schimba anual, asa ca merita vazut ce s-a intamplat acolo anul acesta.

Si cum nu am mai pasit de ceva vreme pe meleagurile lui Nenea Iancu, va invitam sa faceti o oprire pe la Ploiesti car rental pentru a va ridica masina inchiriata in scopul excursiei in Prahova.
Valea Doftanei este oprirea propusa de aceasta data. Aici veti gasi o serie de pensiuni rustice si confortabile, chiar pe malul (acum inghetat) al Lacului Paltinu.

Si daca nu va temeti sa negociati drumurile de munte prin posibila aglomeratie de weekend, merita sa vizitati Castelul Peles de la Sinaia, apoi puteti cobori in oras pentru o cina romantica intr-unul dintre restaurantele de pe Bulevardul Carol I sau pentru o plimbare prin parc.

Speram doar ca vremea in februarie ne va ajuta cu cateva raze de soare pentru un “setting” veritabil romantic!

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.