Un scurt tur al oraselor medievale din Romania

Un scurt tur al oraselor medievale din Romania

Zilele trecute, am dat peste un scurt filmulet de prezentare a tarii noastre care, printre altele, amintea ca la noi se gasesc peste 190 de castele si palate, multe dintre ele foarte vechi, amintind de legende si povesti de odinioara. Un scurt tur al oraselor medievale din Romania e ceea ce ne propunem pentru azi. Ce ziceti de ideea noastra?

Poate cele mai frumoase si mai bine pastrate cetati medievale din tara se gasesc in regiunea Transilvania. Faimosul (notoriul, chiar) castel Bran, castelul (in mod interpretabil) atribuit legendarului Conte Dracula, se gaseste aici, in localitatea Bran din Brasov. Daca Branul este o mostra de arhitectura medievala autentica, orasul Brasov de asemenea este un oras medieval, construit in mare parte de comunitatea de sasi cu secole in urma.

Aflat la o distanta de cam 3 ore de mers cu masina de Bucuresti, Brasovul este una din cele mai populare si frumoase destinatii, cu aerul sau cosmopolit, arhitectura gotica a Bisericii Negre si cu promenada din Piata Sfatului. Vizitatorii straini sunt adesea adusi in Brasov, ca si pe Valea Prahovei.

Dar Brasov nu este nici pe departe singurul oras medieval din tara. La poalele Muntilor Bargau se intinde frumosul oras Bistrita, una din cele mai vechi asezari din regiune. Comertul era la el acasa aici in secolul XIII, cand colonistii sasi s-au stabilit in regiune. Zidurile vechii cetati, care inca stau in picioare, pastreaza atmosfera de cetate medievala pana astazi. Printre atractiile turistice pe care nu se poate sa le ratati intr-o vizita in Bistrita se regasesc: Sugalete (un ansamblu de 13 constructii renascentiste de o frumusete aparte), Casa Memoriala Andrei Muresanu si Biserica Evanghelista Saxona.

Ca frumuseti naturale, aproape de Bistrita este Lacul Colibita si lacul glaciar Lala Mare din Muntii Rodnei.

In Transilvania, puteti sa va bucurati de o masina inchiriind cu Brasov car rental. Astfel, veti putea parcurge distantele cu mare usurinta si va veti putea bucura de o adevarata calatorie in lumea medievala.

Share
This entry was posted in Blog, Brasov, Inchirieri masini and tagged , , . Bookmark the permalink.