Vesti bune pentru angajatii Dacia

Vesti bune pentru angajatii Dacia

Nu-i asa ca va era dor de o stire interesanta despre producatorul autohton de masini, Dacia? Ei bine, anul 2015 a debutat cu vesti bune pentru angajatii Dacia.

Administratia companiei si Sindicatul Dacia au negociat o crestere a salariilor operatorilor si personalului TESA din fabrica de 150 de lei si respectiv 100 lei. De asemenea, s-a convenit cu privire la o prima de performanta ofertita “retrograd”, pentru anul 2014, valorand 1410 lei, se va oferi in mai 2015. Lucratorii fabricii de la Mioveni se vor bucura si de tichete cadou de sarbatorile oficiale, acestea din urma fiind in valoare de 70 de lei.

Acete masuri au venit pe fondul tensiunilor anterioare dintre sindicat si administratie. In eventualitatea slaba a unei greve, constructorul autohton va decide masurile ce vor fi luate in viitorul apropiat impreuna cu Renault.

Dacia este un brand romanesc; si unul de succes in acest moment. 2014 a fost un an de aur pentru fabrica romana constructoare de masini, care a atins o cifra de vanzari record: 511.000 de unitati. In tara, Dacia are o cota de piata de 30 de procente. Piata de desfacere principala este Franta (in jur de 105.000 de unitati). Cel mai popular model al anului trecut a fost Sandero. Modelul Sandero Stepway de asemenea a captat atentia tuturor la diverse saloane auto si a inregistrat vanzari record. Pe locul secund este modelul Duster, iar in Romania, modelul cel mai vandut este Dacia Logan, popular si in Europa de est.

Uzina Dacia Mioveni este una dintre cele mai dinamice de pe continent, inregistrand o crestere de aproape 20% in 2014 fata de anul precedent. Manufacturierul spera ca acest trend ascendent sa continue. Dacia este deja un brand international recunoscut printre masinile low cost, dar calitative.

Datorita programului Rabla, vanzarile autohtone au fost ridicate in ultimii ani. De asemenea, Dacia este disponibila si spre inchiriere auto pentru cei ce doresc sa ii testeze performantele.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , , . Bookmark the permalink.