Zbori in siguranta in 2015 cu cele mai sigure companii aeriene low cost

Zbori in siguranta in 2015 cu cele mai sigure companii aeriene low cost

Odinioara, era doar un vis – oameni pasare si vise de zbor. Astazi, zborul a devenit ceva aproape banal, in asa masura incat vorbim despre standarde de zbor diferite si despre companii care transporta zeci de mii de pasageri saptamanal.

Zbori in siguranta in 2015 cu cele mai sigure companii aeriene low cost. Care sunt asadar cele mai sigure companii low cost de zbor din lume?

Potrivit Mediafax (care citeaza sursele CNN), site-ul AirlineRatings.com a intocmit un clasament al celor mai sigure companii de zbor, compiland date oficiale oferite de auditele organismelor aviatiei, asociatiilor din domeniu si bilanturilor victimelor accidentelor aviatice oferite de guverne.

Au fost analizate 449 de companii de zbor, cotate cu stele de la sapte la… una. 149 de companii detin maximul de 7 stele. Conform clasamentului, un brand pierde o stea pentru fiecare accident mortal (soldat cu victime dintre pasageri sau personalul de la bord).

In 2015, cele mai sigure companii de zbor low cost din lume sunt, potrivit AirlineRatings.com: Aer Lingus (Irlanda), Alaska Airlines (Statele Unite), Icelandair (Islanda), Jetblue (Statele Unite), Jetstar (Australia), Kulula.com (Africa de Sud), Monarch Airlines (Marea Britanie), Thomas Cook (Marea Britanie), TUIfly (Germania) si WestJet (Canada).

La polul opus, conform acelorasi surse, cele mai nesigure companii de zbor la ora actuala sunt Tara Air, Nepal Airlines, Scat Airlines Kazahstan si Kam Air Afghanistan. Cele patru companii beneficiaza de doar o stea si au interdictie de a zbura in Europa.

Anul 2014 a fost unul al recordurilor: s-au inregistrat 3.3 miliarde de pasageri au zburat pe 27 milioane de curse si de asemenea, anul trecut a fost cel mai sigur din ultimii 80 de ani, inregistrandu-se “doar” 111 de prabusiri.

Totusi, daca ideea zborului este inca putin prea aventuroasa pentru voi, va puteti bucura sa aflati ca aveti alternativa inchirierii unei masini pentru transport, cel putin in interiorul Romaniei.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini.