Zilele libere ale anului 2015 si minivacantele pe care le planuim

Zilele libere ale anului 2015 si minivacantele pe care le planuim

Aroma sarbatorilor de iarna pare sa fie deja departe – e uimitor cat de repede trec vacantele si cat de repede reintram in ritmul de munca! Si totusi, intr-un capitol ramanem mereu copii: inca din prima zi de scoala (devenita mai tarziu zi de serviciu), incepem deja sa visam la zilele de vacanta (respectiv, de concediu in cazul adultilor).

Asadar, sa vedem impreuna care sunt prin lege Zilele libere ale anului 2015 si minivacantele pe care le planuim in functie de acestea. Pentru anul care abia debuteaza, avem 13 zile de concediu legale (desigur, pe langa cele 21 de zile de concediu individual de odihna). Din 2015, romanii beneficiaza de inca o zi libera: 24 ianuarie, ziua “Micii Uniri” infaptuite de Al. I. Cuza in 1859.

De asemenea, tot din 2015, se va acorda inca o zi pentru ingrijirea sanatatii copilului si Ziua Independentei, 10 mai. Din nefericire, doar 8 zile pica in timpul saptamanii. Asadar, iata minivacantele din 2015:

– Minivacanta de anul nou (care este deja istorie): 1 si 2 ianuarie (joi si vineri).

– Ziua Unirii Mici: 24 ianuarie (sambata)

– Vacanta de Paste: 12 si 13 aprilie (duminica si luni)

– Ziua Internationala a Muncii: 1 mai (vineri), prelungind astfel weekendul.

– Ziua Independentei: 10 mai (duminica)

– Rusaliile: 31 mai si 1 iunie (duminica si luni), un nou prilej de a intampina vara printr-o scurta vacanta.

– Adormirea Maicii Domnului: 15 august (sambata)

– Minivacanta de iarna: Sfantul Andrei, 30 noiembrie (luni), 1 decembrie, Ziua Nationala (marti). Trei saptamani mai tarziu, ne pregatim de Craciun cu un weekend prelungit. Avem liber pe 25 si 26 decembrie (care in 2015 sunt in zilele de vineri si sambata).

Chiar si acum, Romania este codasa in Europa cand vine vorba despre numarul de zile libere de la stat. Turcia si Rusia acorda 14 zile libere, fiind cei mai generosi din clasament.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.