Cateva destinatii de aprilie – Partea I

Dragi prieteni, astazi ne gandeam sa exploram impreuna cateva destinatii de aprilie. Titlul nostru de azi suna cam bizar?

De ce sa nu incercam, totusi, sa ne imaginam ca unele locuri ne plac mai mult prin prisma anotimpului sau chiar a lunii din an cand ajungem sa le vizitam. Haideti sa vedem pe unde ne putem plimba in aprilie, mai ales ca se apropie o mica vacanta de Sarbatorile de Paste.

O destinatie foarte accesibila, localizata la doar aproximativ o ora distanta de Bucuresti, este Mogosoaia. Palatul Mogosoaia a fost construit intre anii 1698–1702 de catre Constantin Brancoveanu, legendarul si sanctificatul domnitor roman.

Averile vaste ale familiei au permis ridicarea unui castel de o deosebita frumusete aici, dotat cu toate comoditatile care erau la dispozitie in acele timpuri.

Constructia impacteaza prin modernitate, dar si printr-o stilistica puternic influentata de caracterul romanesc si de atmosfera de aici.

Palatul a fost devastat de otomani, apoi transformat in han, inainte de a fi recumparat de Printul Stefan Cantacuzino.

Revenit in familia boiereasca romana, el a ajuns prin alianta sa fie detinut de familia Bibescu. Nicolae Bibescu l-a renovat, aducandu-l la forma actuala. In era comunista, palatul a fost nationalizat. Astazi este un muzeu national si poate fi admirat de vizitatori romani sau straini pentru un pret modic.

Una din aripile castelului, unde inainte stateau slujitorii, s-a amenajat un restaurant care este mereu plin in lunile de vara, atat la terasa cat si in interior.

Exista un parc cu vedere la lac. Acesta inconjoara castelul si iti ofera ocazia sa te plimbi de mana cu persoana iubita in tihna.

Daca nu vrei sa alegi transportul public, cea mai buna solutie este sa dai o raita pana in capitala de unde poti inchiria o masina. Bucharest car rental propune o gama variata de masini din care sa alegi.

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.