Destinatii (cvasi) necunoscute de pe litoralul Marii Negre

Destinatii (cvasi) necunoscute de pe litoralul Marii Negre

Poate calendaristic vara a trecut. Dar nu ati auzit de programul “Litoralul pentru toti”? Si in plus, cat soarele inca nu s-a ascuns dupa o perdea de ploi, nori si frig, marea e inca o optiune fericita. Azi m-am gandit sa va plim prin destinatii (cvasi) necunoscute de pe litoralul Marii Negre.

Nu doar Mamaia si Eforie sunt statiuni cu iesire la Marea Neagra. Desigur, acestea sunt cele mai mari si mai cunoscute, dar pentru cei ce simt nevoie de un pic mai multa intimitate, exista optiuni in statiunile mai mici (si uneori mai accesibile) din imprejurimi.

Daca doriti o vacanta cu plaja si relaxare, iesiti la 50 de km de orasul Tulcea (de unde puteti lua un transfer Tulcea) si popositi la Gura Portitei cateva zile. Micul sat perscaresc e parte din rezervatia Deltei Dunarii si se bucura de o plaja de cam 4 km, cocheta, linistita, prevazuta cu sezlonguri si pitoresti umbrelute din stuf. Posibilitatile de cazare sunt mai variate decat va asteptati.

Jupiter – Cap Aurora sunt doua mici statiuni estivale lipite, localizate la mai putin de o ora cu masina de orasul Constanta. Statiunea Cap Aurora are terenuri de sport, cinema, piscine, teatru, cluburi, restaurant si bineinteles, plaje si este cea mai noua statiune de pe litoralul de la noi.

Aproape de Mamaia si de Navodari puteti alege o destinatie cu adevarat secreta (dupa multi autori):

Plaja Corbu, cea mai noua de pe litoralul nostru. Intr-un amestec de nisip, vegetatie salbatica, scoici si melci de apa, va puteti refugia de zgomotul difuzoarelor cluburilor – doar murmurul marii se aude de aici.

Distractia si plaja sunt principalele motive pentru care romanii merg la mare, dar mai sunt si aceia care doresc sa isi ingrijeasca sanatatea. Pentru ei, exista optiuni balneare si lacuri cu proprietati curative, ca de exemplu Tatlageac, Belona, Navodari, Sinoe, Siutghiol si cunoscutul Techirghiol.

Share
This entry was posted in Constanta, Constanta Aeroport and tagged . Bookmark the permalink.