Festivaluri traditionale de neratat vara aceasta

Vara a venit cu multe surprize care inca continua sa apara sub forma multor festivaluri si evenimente ce ne asteapta in lunile lui Ciresar si Cuptor.

Pregatiti-va de o experienta cromatica si gastronomica ce va asteapta pe data de 21 iunie, la cea de-a cincea editie a “Festivalului Cireselor” din localitatea Fagetu , in cadrul caruia va puteti bucura de produse locale precum miere, polen, legume, fructe, dulceturi si compoturi, obiecte de artizanat: cosuri impletite, panze, sculpturi in lemn si puteti degusta multe bunatati din gastronima locala precum galuste, paine de casa, mosocoarne si multe alte bunatati.

Mai departe, pentru cei fascinati de descoperirea gastronomiei din diverse regiuni, Festivalul “Ceaunul Fermecat” din Targu Neamt este locul perfect de vizitat, unde va puteti delecta cu mancaruri traditionale, gatite la ceaun.
Pe data de 28 iunie, va puteti bucura de balmos, sarmale, sloi de oaie, tocana, protap, hribi la placinte, chisalita si alte dulciuri delicioase. In cadrul evenimentului, se va organiza si un concurs culinar, la finalul caruia se acorda diplome si premii.
Si ca tacamul sa fie complet, in Parc Cetate se va amenaja o sala de proiectii unde vor rula filme si fotografii ale frumoase zone.

Inceputul lunii lui Cuptor va intampina cu Festivalul „Bujorul de Munte”, Gura Raului, Sibiu pe data de 4, la orele 18:00 cu o cina ca la stana, organizata in aval de baraj, la poalele Muntilor Cindrel. Invitatii se pot bucura de de preparatele traditionale, precum bulzul ciobanesc si tocana la ceaun. Evenimentul va fi intregit de ritmurile populare ale ansamblului “Bujorul de Munte” din Gura Raului, precum si de alti interpreti de muzica populara. Seara se incheie maiestuos cu un foc de tabara, ce va fi aprins la orele 20:00.

Puteti lua parte, de asemenea, la Nedeea mocaneasca din Covasna pe datele de 19 si 20 Iulie, una din cele mai vechi traditii ce se desfasoara de sute de ani in prejma Sarbatorii Sfantului Ilie.
La Santilia voinestilor, mesterii populari isi etaleaza mestesugurile, iar oierii prezinta publicului cum se face casul, iar spectatorii pot gusta din produsele traditionale pastoresti.

Vara aceasta este incarcata cu evenimente si festivaluri de seama, ce reintregesc si conserva spiritul popular romanesc, transmitandu-l cu caldura catre generatiile noi.

Nu uitati ca puteti vizita si va puteti bucura de numeroase festivaluri si evenimente in toata tara, de vacante si excursii, iar Auto Car Hire Romania va sta la dispozitie pentru inchirieri masini simplu si rapid oricunde in tara.

Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.