O zi la Muzeul Grigore Antipa

O zi la Muzeul Grigore Antipa

Fosile de dinozauri, exponate vechi si fascinante din lumea animala si vegetala si o istorie in imagini a intregii lumi: de toate acestea va puteti bucura, cu mic, cu mare, petrecand o zi la Muzeul Grigore Antipa.

Cu o istorie bogata si interesanta ce incepe in secolul al nouasprezecelea, Muzeul National de Istorie Nationala “Grigore Antipa” este unul dintre cele mai indragite astfel de institutii din Bucuresti si din intrega Romanie. Situat pe frumosul Bulevard Kiseleff, muzeul contine un ametitor numar de peste 2 milioane de exponate repartizate in colectii de zoologie, mineralogie, etnografie si paleontologie.

Muzeul a fost inchis un timp pentru renovare, insa in anul 2011, la data de 17 septembrie, si-a redeschis portile cu un “look” nou, vitrine cu exponate regandite, computerizare care ofera studiu si explorare interactiva si cu noi sali moderne si interesante.

Nu vrem sa va stricam surpriza: cel mai frumos este sa descoperiti misterele muzeului singuri. Dar ca sa va starnim putin curiozitatea, aflati ca la “Antipa” puteti vedea o scoica gigantica, masurand 1.20 de metri inaltime si cantarind 200 kg. Tridacna gigas poate trai peste 100 de ani. Diorama Marea Neagra, unde puteti admira ecosistemele marii noastre, este de asemenea una dintre expozitiile permanenete foarte indragite.

Muzeul “Grigore Antipa” este deschis pe perioada de iarna de marti pana duminica incepand de la ora 10 (pana la 18 in zilele lucratoare sau 19 in weekend). Vara, programul se prelungeste pana la ora 20. Tariful este destul de accesibil, 20 de lei (bilet intreg), 10 lei (pensionari) si 5 lei pentru elevi si studenti. De asemenea, muzeul ofera o serie de gratuitati pentru studentii facultatilor de Biologie, Medicia, Agronomie, Arte, Agronomie, Silvicultura, Arhitectura, pentru delegatiile oficiale, persoane cu handicap, etc.

Daca doriti sa va bucurati de o zi la Muzeul Grigore Antipa sau sunteti in trecere prin Bucuresti, puteti naviga cu usurinta orasul cu o masina inchiriata de nadejde.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Bucuresti, Inchirieri masini, Rent a car Romania.