Noua linie de ferry-boat Constanta – Batumi – Ilyichevsk

Noua linie de ferry-boat Constanta - Batumi - Ilyichevsk

De obicei, asimilam notiunea de “ferry boat”, acele adevarate orase plutitoare cu duty-free shops si restaurante moderne, cu zona de vest a Europei si a lumii, dar noua linie de ferry-boat Constanta – Batumi – Ilyichevsk isi propune sa demonteze aceasta prejudecata.

Romcargo Maritim & UKRFerry deschid noua linie de ferry-boat, menita sa uneasca Romania, Georgia si Ucraina. Prima calatorie pe ruta Constanta (Romania) – Batumi (Georgia) – Ilyichevsk (Ucraina) se va realiza cu ambarcatiunea „Greifswald”. Evenimentul de deschidere are loc joi, 16 octombrie 2014. Printre participantii de seama se numara ministrul Transporturilor, dl. Ioan Rus alaturi de reprezentanti ai guvernelor din Ucraina si Georgia: ministrul adjunct al Infrastructurii in Ucraina, Oksana Reiter, si Natia Mikeladze de la Ministerul Economiei din Georgia.

Din Portul Constanta pleaca zilnic vapoare cargo, care transporta marfa spre cele mai indepartate colturi ale lumii, unind Orientul si Occidentul. Este unul dintre cele mai importante porturi din Europa, fiind atat maritim cat si fluvial. Practic, facilitatile Portului Constanta permit acostarea oricarui tip de nava. Transportul pe apa presupune costuri comparativ reduse si reprezinta o alternativa viabila la transportul rutier congestionat din Europa sau la transportul costisitor aerian. In special in ceea ce priveste transportul de marfa, vasele raman o optiune optima, putand transporta incarcaturi foarte mari.

In ceea ce priveste transportul maritim de persoane, pe langa noua linie de ferry-boat Constanta – Batumi – Ilyichevsk, din Constanta se pleaca in croaziere pe Marea Neagra. Exista de asemenea linii de ferry-boat care leaga Romania de Est.

Greifswald, nava care va inaugura noua linie de ferry-boat, este o ambarcatiune moderna de clasa ro-ro/pasageri/ ferry-boat. Construita in 1988, masoara peste 190 m lungime si aproape 30 m latime si este inmatriculata sub pavilion Panama. Poate transporta 50 de vagoane si 50 de TIR-uri pe langa 150 de pasageri.

In Constanta, insa, transportul de baza ramane cel rutier, motiv pentru care serviciile de rent a car raman o optiune deosebit de populara printre localnici si turisti.

Share
This entry was posted in Blog, Constanta, Constanta Aeroport, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.