Ce vizitam la Pitesti?

Ce vizitam la Pitesti?

A venit primavara si ce facem noi primavara? Exact! Calatorim prin Romania. Am plecat, asadar, din nou in cautarea celor mai frumoase locuri de vazut in tara. Ce vizitam la Pitesti?

Mai degraba, intrebarea primordiala este: ce stim despre Pitesti? Ca este resedinta de judet si cel mai mare oras din Arges. Gazduieste anual festivalul Simfonia Lalelelor. Fabrica Dacia se gaseste in apropiere, in orasul Mioveni.

Revenim insa la atractiile turistice din Pitesti. Iata cateva:

Biserica Domneasca Sf. Gheorghe este cel mai indragit si notabil lacas de cult din Pitesti. Se faseste in centru si a fost ridicata de domnitorul Constantin Serban si de Doamna Balasa pe locul in care mai inainte se ridica o alta biserica.

Daca insa doriti sa vizitati cea mai veche biserica din oras, aceasta este Biserica Sf. Mucenic Mina, care dateaza din anul 1564. Construita de domnul Ioan Norocea, biserica a fost restaurata si adusa la forma “moderna” de azi in anii 1911-1914.

Daca doriti o zi distractiva pentru intreaga familie, Gradina Zoologica din Pitesti este locul ideal. Peste 130 de prieteni necuvantatori, de la pasari, reptile, caluti, pana la tigri siberieni, va asteapta aici. Gradina este excelent amenajata si echipata, fiind catalogata drept cea de-a patra din tara.

La Teatrul “Alexandru Davila” din Pitesti va puteti delecta cu o seara culturala. Sau la Cinema City, puteti vedea un film nou.

Cetatea Oratea… nu se gaseste in Oradea, atentie! Este in apropiere de Pitesti, pe langa Podul Dumbravei. Construita in anul 1212 de Cavalerii Teutoni, cetatea a fost odinioara o reduta importanta. Astazi, doar ruinele mai sunt vizibile, insa ele vor captiva orice istoric amator!

Si cum tot vorbeam despre Uzinele Dacia, puteti inchiria o Dacia de la inchirieri auto Pitesti. Cu siguranta sunt multe alte atractii turistice de vizitat aici si va asteptam cu idei noi!

Share
Acest articol a fost publicat in Pitesti.