10 Locuri minunate din estul Europei

10 Locuri minunate din estul Europei

Dragii nostri, stim cat de mult va place sa calatoriti si stim ca nu vreti sa va limitati la hotarele tarii, asa ca astazi ne-am gandit la 10 Locuri minunate din estul Europei.

1. Teatrul Balshoi, Kremlinul, Parcul Gorky si Piata Rosie se gasesc toate in minunat de coloratul si contradictoriul centru al Rusiei, capitala tarii, Moscova. Este un loc pe care nu aveti voie sa il ratati daca va numiti un veritabil calator prin lume.

2. Riga, capitala Letoniei, este o minune totalmente subapreciata a Europei de est. Este de asemenea cel mai important centru al stilului art nouveau din Europa, cu statuete si gargui ornand peste 750 de cladiri de pe bulevardele largi si colorate. Centrul vechi este de asemenea de vis, amintind de o poveste cu printese si cavaleri.

3. Insula Mljet din Croatia este poate cea mai atractiva insula din Marea Adriatica. Acoperita de paduri si pasuni intinse, preponderant rurala si seducatoare cu lumina stralucitoare reflectandu-se in valurile marii, Meleda sau Mljet este locul perfect unde sa va incarcati bateriile.

4. Legat indisolubil de universul atemporal al satului roman, Maramuresul este una dintre cele mai minunate zone din Romania, din Europa si, indraznim sa spunem, din lume. Un taram al legendelor, al tacerii si al soarelui, strajuit de peisaje dramatice si biserici de lemn, Maramuresul este un colt de “acasa” pentru orice inima ostenita. Cu inchirieri auto Mures, puteti calatori prin intreaga regiune daca asa veti dori.

5. Poate cea mai frumoasa si dramatica imagine a Republicii Moldova o puteti admira la Orheiul Vechi, unde o manastire sapata in stanca, ruinele unei cetati fortificate, pesteri si promontorii se numara printre elementele minunatului complex muzeal inscris in procesul de integrare in lista patrimoniului UNESCO.

Cu toate contrastele sale, Europa de est se bucura de un patrimoniu etnografic fascinant si de un cadru natural idilic. Merita cu adevarat explorat fara prjudecati!

Share
This entry was posted in Targu Mures, Targu Mures Aeroport and tagged . Bookmark the permalink.