Topul povestilor de succes al micilor afaceri in Romania

Topul povestilor de succes al micilor afaceri in Romania

Va era dor de un nou clasament de sfarsit de an? Topul povestilor de succes al micilor afaceri in Romania va va arata cum micile vise ale unor firme au crescut pentru a deveni cele mai mari branduri de pe piata economica locala.

Cine a spus ca doar in America se traiesc vise? In ciuda prejudecatilor cu privire la antreprenoriat, in mioritica noastra Romanie exista povesti de succes. SRL-D-urile nu sunt, intr-adevar, corporatii sau sute de angajati, dar asta nu inseamna ca profiturile lor nu se ridica peste 1 milion de lei.

Fonduri europene substantiale sunt anual alocate micilor intreprinzatori care decid sa isi deschida o mica firma. Acest exercitiu incepe sa fie, treptat, luat in calcul de tot mai multe persoane care realizeaza ca a fi propriul sef este ceva atractiv, desi exista riscuri de luat in calcul. Conform Ziarului Financiar (publicatia care a intocmit si topul micilor firme de mare succes pe care le vom lista si noi in urmatoarele) afirma ca peste 16.000 de romani au ales in ultimii 4 ani sa isi deschida o afacere prin programul SRL-D. Prin acest program guvernamental, micii intreprinzatori primesc pana la 10.000 de euro ajutor pentru deschiderea primei afaceri.

Cel mai de succes SRL-D de la ora actuala este condus de o muresanca, Ramona Cimpianu, care a investit in comert cu ridicata al produselor farmaceutice. Cu doar 3 angajati, firma ei, SARAMIS, a ajuns la cifra de afaceri record de 4 milioane de lei. Locul secund este ocupat de ARVORE FOREST SRL-D. Infiintat in 2011, ca si firma mai inainte amintita, aceasta firma din Valcea, specializata in prelucrarea lemnului, a atins 3.1 milioane de lei.

Printre celelate domenii de activitate abordate de intreprinzatorii romani se numara comertul cu ridicata (agricultura, agronomie, industrie usoara), transporturi si marfuri, activitati turistice, lanturi de restaurante si localuri si afaceri online.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania.