Top castele de vizitat in Romania – Castelul Bran

Pe parcursul istoriei tarii noastre, multe castele, cetati si palate au fost construite si daramate. Cateva dintre ele inca supravietuiesc si ca atare avem acest top castele de vizitat din Romania, pentru a vi le aduce la cunostinta sa le aveti in vedere pentru urmatorul concediu.

Castelul Bran

Castelul Bran este printre cele mai cunoscute castele din Romania, denumit si castelul “lui Dracula“, fiind unul dintre cele mai pretioase vestigii istorice din Transilvania. Castelul acesta a vazut secole de istorie si a dat nastere unor legende si povesti legate de acesta.

Conform legendei, se spune ca infamul Dracula ar fi locuit in Castelul Bran – de aici asocierea cu personajul, nu cu Vlad Tepes – dar nu exista nici un fel de dovada care sa ateste cum castelul ar fi fost locuit nici de catre domnitorul Tarii Romanesti nici de catre alter-ego-ul sau fictiv.

Castelul a facut uz de aceasta legenda pentru a deveni probabil cel mai popular castel din tara, dar si fara aceasta, constructia ramane un vestigiu autentic, fiind situat in pasul Rucar-Bran – la 30 de kilometri de municipiul Brasov – fiind amplasat strategic oferindu-i vizibilitate sporita asupra zonei din cauza asezarii sale pe marginea unei stanci inalte.

La origini, Castelul ‘Dracula’ era o simpla fortificatie patrulatera, turnurile acesteia fiind construite mult mai tarziu.  Constructia arata cum arata acum deoarece in 1920 a fost donat reginei Maria a Romaniei care a amenajat-o si a transformat-o intr-un veritabil castel pentru ca apoi sa ramana fiicei sale, principesa Ileana.

Pe durata perioadei comuniste acesta a intrat in proprietatea statului roman care l-a restaurat in 1987 pentru a il amenaja ca muzeu, dar in urma cu cativa ani acesta a fost retrocedat detinatorilor de drept.

In ziua de azi, Castelul Bran apartine urmasilor principesei Ileana, acestia remobilandu-l cu piese din colectia personala astfel incat vizitatorii pot admira exponate care sa reproduca si sa reflecte atmosfera regala a castelului.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.