Atractiile Portugaliei – Portugalia de Nord

Portugalia de Nord este un teritoriu bogat in frumusete naturala, cu panorame dramatice si inca neschimbate de catre om. Regiunea ofera pe langa munti spectaculosi de privit sau urcat, sate medieval si castele istorice la fel de spectaculoase.

Protagonistul regiunii, care poate fi gasit plimbandu-se linistit prin peisajul verde piperat cu vii tarasate si conace marete, fluviul Douro merge pana la granita cu Spania in orasul numit Porto. Este foarte posibil sa fi auzit de acest oras prin virtutiea gastronomiei sala specifice, influentata de catre faimosul fin de Porto. Apropos de vin, ar fi interesant sa mentionam ca regiunea Douro este una dintre cele mai vechi regiuni vinifere demarcate din istorie, lucru recunoscut de instutiile internationale relevante. Faceti un tur al beciurilor de vin Porto din Vila Nova de Gaia unde veti putea degusta diferitele tipuri de vinuri de Porto si invata sa le apreciati caracteristicile specific fiecaruia.

Cei care doresc a se imersa in natura o pot face, mai ales daca sunt amatory de mers pe munte, Parcul national Peneda-Geres va ofera frumusetea dramatic a a celei mai verzi reguni din Portugalia. Cei cu simtul aventurii se vor putea avanta pe raul Minho intr-o barca, in timp ce indivizii interesati de istorie se vor minuna de formatiunile de pietre datand din perioada neolitica, precum si de multiplele ruine romane din regiune. In mod similar, soseaua care imbratiseaza coasta va va duce intr-o calatorie printr-un peisaj populat de rauri si cascade, absolute minunat.

Destinatii pe care nu trebuie sa le ratati daca planuiti sa vizitati nordul Portugaliei sunt incantatorul Viana do Castelo si orasul medieval Guimaraes, precum si citadel pazita de ziduri vechi Braganca si Santuario do Bom Jesus do Monte din Braga.

Toate aceste destinatii, precum si multe altele vor fi la indemana dumneavoastra cu ajutorul serviciilor noastre de inchirieri masini.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.