Bulgaria one day tour

Bulgaria one day tour

Va cunoasteti vecinii? Daca vreti sa aruncati o privire ce se intampla la vecinii de peste granita, va sugeram Bulgaria one day tour, tot ce puteti vizita intr-o zi intr-o excursie aproape de casa!

Originile slave ale bulgarilor (versus sangele nostru latin) ne diferentiaza intrucatva de vecinii nostri de la tarmul Marii Negre. Dar contextul geo-politic ne apropie mai mult decat am crede, iar in istorie relatiile de care ne-am bucurat au fost in general pasnice.

Poate mai mult decat Romania, Bulgaria incearca activ sa se impuna ca o destinatie turistica low cost in Europa, in special prin statiunile de la malul Marii Negre, faimoase pentru hotelurile care ofera pachete all inclusive (gratie investitorilor nordici). Pe de alta parte, Bulgaria are si alte lucruri frumoase de aratat.

Capitala, Sofia, are un aer prietenos, va puteti plimba prin parcurile verzi si pe Bulevardul Vitoshka si puteti sa va reculegeti in Catedrala Aleksandar Nevski.

Daca va gandeati ca Bulgaria e o destinatie litorala, scoateti-va aceasta prejudecata din minte! Aproape jumatate din suprafata tarii este acoperita de Muntii Balcani. Rila este cel mai inalt varf din Balcani si se gaseste la doar o ora distanta de Sofia. Rezervatia Naturala Rila este un loc miraculos, o oaza de pace si frumusete. Muntele Vitosha strajuieste falnic deasupra capitalei Sofia.

Dar iata ca am ajuns si la mare… stim ca acesta este subiectul numarul unu de interes. Statiunile cele mai populare din Bulgaria sunt Albena, Nisipurile de Aur si Sunny Beach. Dar pe langa aceste destinatii litorale, la malul marii va recomandam sa vizitati si statiunea Balcic. Pana in 1940, Cadrilaterul, din care face parte si Balcicul, a apartinut Romaniei si era resedinta de vara favorita a Reginei Maria. Localnicii nu neaga trecutul romanesc al locului, asa ca va veti simti ca acasa.

Bulgaria are o poveste frumoasa de spus. Daca doriti mai multe idei de excursie, puteti rezerva un tur privat.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.