Bucharest city tour

Bucharest city tour

Bucharest city tour nu este doar traducerea simandicoasa a “turului Bucurestiului”. Este ocazia perfecta sa va bucurati de o excursie memorabila in capitala Romaniei.

Ei bine, da, poate ca a trecut de mult vremea cand Bucurestiul era “Micul Paris”. Astazi, capitala noastra se inalta obosita, dar sclipiri sporadice de entuziasm si evenimente care atrag un public cosmopolit ne amintesc uneori de vremuri mai bune ale orasului. Si cu toate contrastele sale, Bucurestiul este un oras pe care merita sa il cunosti.

Si iata ce ai putea vizita intr-un astfel de Bucharest city tour!

Chiar la intrarea dinspre Baneasa, dupa ce trecem de Piata Presei, incepe ceea ce eu cel putin consider a fi cea mai frumoasa zona a Bucurestiului. Inca departe de haosul din centru, din zonele cu trafic impanzit si aer irespirabil, Bulevardul Kisseleff este o zona verde si frumoasa, unde se gasesc sediile multor ambasade, dar si case elegante si un parc prin care te poti plimba (relativ) in liniste, asta daca poti face abstractie de zgomotul surd al traficului.

Muzeul Satului (poate cel mai frumos muzeu in aer liber din Bucuresti) si Parcul Herastrau se intrepatrund, iar intr-o zi frumoasa de primavara, merita vizitate amandoua.

Muzeul Taranului Roman se gaseste in apropiere, in Piata Victoriei. (Atentie! Muzeul Satului si Muzeul Taranului nu trebuie confundate). Una din cele mai frumoase experiente culturale e o vizita la Muzeul de Stiinte Naturale Grigore Antipa, care se gaseste la doar cateva zeci de metri distanta.

In continuare, Piata Arcului de Triumf va arata o frantura de Paris, iar romanticul (si usor paraginitul) Lipscani aminteste de vremurile de altadata, cu arhitectura veche si stradute intortocheate cu piatra cubica. Aici puteti savura o cafea la unul din baruri sau puteti pranzi la vestitul restaurant Carul cu Bere inainte de a va continua incursiunea prin cel ce odinioara se numea “Micul Paris”.

Share
This entry was posted in Bucuresti and tagged . Bookmark the permalink.