Castigatorii Premiilor Oscar 2015

Castigatorii Premiilor Oscar 2015

Dragii nostri, dupa cum am promis, ne intalnim cu un nou articol despre marea noapte de la Hollywood. Castigatorii Premiilor Oscar 2015 au fost deja alesi. Marele eveniment s-a petrecut aseara, 22 februarie 2015.

Nu va mai tinem in suspans. Cel mai bun film al anului a fost ales „Birdman Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, filmul lui Alejandro G. Inarritu. Filmul a castigat in total 3 Oscaruri: cel mai bun regizor pentru Alejandro G. Inarritu, cel mai bun scenariu si cea mai buna realizare cinematografica pentru Emmanuel Lubezki (care a plecat acasa cu a doua statueta, al doilea an consecutiv dupa ce anul trecut a fost premiat pentru „Gravity”).

“Boyhood”, castigatorul Globului de Aur de anul acesta, a fost printre filmele perdante in competitia pentru cel mai bun film, insa Patricia Arquette a castigat statueta pentru cel mai bun rol secundar feminin. Cel mai bun actor in rol secundar a fost ales J.K. Simmons pentru rolul sau din „Whiplash”.

Cel mai bun actor in rol principal a fost ales – poate nu in mod surprinzator – Eddie Redmayne, care l-a interpretat pe savantul Stephen Hawking in induiosatoarea drama “The Theory of Everything”. Colega sa de platou, Felicity Jones, a ratat insa premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, desi a fost nominalizata, in favoarea lui Julianne Moore. Laureata a interpretat un stralucit rol in “Still Alice”, povestea dramatica a lui Alice Howland, o profesoara universitara care afla ca sufera de Alzheimer.

Cea de-a 87-a editie a Premiilor Oscar a mai premiat filmul de animatie „Big Hero 6”, „CITIZENFOUR” pentru cel mai bun documentar si pelicula “Ida” pentru cel mai bun film strain. Ca muzica, Alexandre Desplat a fost premiat pentru muzica din „The Grand Budapest Hotel”, pe cand cea mai frumoasa melodie a fost considerata “Glory” a lui Common and John Legend din pelicula “Selma”.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.