Atractiile orasului Slatina

Atractiile orasului Slatina

Se vorbeste despre acest oras rareori ca despre un centru turistic, si totusi atractiile orasului Slatina merita atentia noastra si mai multa promovare.

Dominat de raul Olt, destinul orasului Slatina, resedinta de judet, a fost surprinzatoare. Datorita factorilor de mediu favorabili (clima, relief, hidrografie, flora si fauna), au aparut si s-au dezvoltat aici asezari umane din cele mai vechi timpuri (aparent, inca din Paleolitic, acum un milion de ani).

In antichitate, regiunea Slatina a fost un centru important in consolidarea legaturilor comerciale dintre geti si lumea greaca si macedoneana. In evul mediu, 1368 este anul in care orasul este mentionat pentru prima data ca fiind un important centru comercial. Epoca moderna consacreaza dezvoltarea orasului Slatina – in trecut un mic targ pe Olt. Se pastreaza inca multe cladiri cu arhitectura din secolul XIX: Catedrala Ionascu, Grand Hotel Regal si Cofetaria Minerva sunt doar cateva dintre aceste cladiri, inscrise in patrimoniul universal UNESCO.

In Slatina, puteti vizita Muzeul de Etnografie – o institutie relativ recenta, deschisa in anul 1997. Tesaturi de borangic, ceramica si portul national sunt doar cateva dintre exponatele pe care le puteti admira aici. Muzeul Judetean Olt este amplasat tot in Slatina si vorbeste despre toate civilizatiile care au pasit pe aceste meleaguri.

La aproximativ 40 de km de Slatina, merita sa vizitati un oras care vorbeste despre vremea lui Mihai Viteazul. Aici puteti vizita Ruinele Curtii Domnesti din Caracal, fosta resedinta domneasca pentru Matei Basarab, Constantin Brancoveanu si Mihai Viteazul.

Atestata documentar in anii 1582-1583, Manastirea Brancoveni este un simbol al ortodoxiei romanesti. Biserica Sf. Nicolae si restul ansamblului monastic se gasesc in comuna Brancoveni din Judetul Olt.

Speram ca am reusit sa va convingem ca merita sa va bucurati de toate atractiile orasului Slatina. Pentru a va asigura de o experienta si mai frumoasa, va invitam sa inchiriati o masina in Slatina.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.