Dacfest – Istorie, Natura, Cultura

Dacfest este un eveniment cultural tinut pe platoul de la Costesti, comuna Orastioara de Sus, care prezinta istoria fostei capitala a Daciei libere, Sarmizegetusa. Daca nu ati auzit pana acum de acest festival, stati linistiti caci nu sunteti singurii, de aceea am ales sa vorbim despre el.

In acelasi loc se mai organiza inca o manifestatie similara, numita ‘Istorie, Natura, Cultura’ dar in acest an, datorita unor probleme financiare s-a decis ca cele doua manifestatii culturale sa fie contopite intr-un singur eveniment pentru a oferi unui public mai larg un eveniment de amploare. Pana la urma urmei cele doua evenimente oricum porneau din radacini comune si astfel contopindu-le, noul eveniment va dura o saptamana, se va tine tot pe platoul de la Costesti si se va numi: Dacfest-Istorie, Natura, Cultura.

Ideea de a combina cele doua evenimente pare sa fi dat rezultatele dorite, autoritatile spunand ca locurile de la pensiunile din zona au fost ocupata in proportie de suta la suta.

Organizatorii au pregatit un program in care au introdus activitati specific ambelor manifestari culturale. Pe o parte vizitatorii pot urmari lupte intre daci si romani si pe alta parte se pot duce la concerte de muzica traditionala romaneasca, si acestea sunt doar doua exemple.

Noul festival “Dacfest – Istorie, Natura, Cultura” incepe marti, 20 august, cand Cetatea Sarmizegetusa Regia este in prim plan unde se organizeaza ‘ziua portilor deschise’ – toti cei interesati vor putea vizita cetatea in mod gratuit, cu tot cu un ghid specializat pentru a oferi un tur generic al fortificatiei antice.

Miercuri, festivalul se muta in municipiul Orastie unde se va prezenta o parada a costumelor antice iar apoi zilele de joi si vineri fiind dedicate exclusiv activitatilor si jocurilor antice. Seara de joi va fi dedicata iubitorilor muzicii rock, trupa Pragu de Sus va sustine un concert, iar vineri va fi pentru iubitorii de folk precum si celebrul ‘Foc sacru’ care va incheia seara.

Sambata seara este dedicata celor interesati de muzica mai contemporana iar festivalul se va incheia in seara de duminica cu folclorul si muzica traditionala romaneasca.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.