Destinatii turistice – Lacul Sfanta Ana

Una dintre destinatiile turistice unice in tara noastra este lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic de pe teritoriul Romaniei. Mii de turisti vin annual sa viziteze acest lac pentru frumusetea sa unica in tara, dar si pentru regiunea in care acesta este plasat.

Lacul Sfanta Ana

Lacul este un crater de Vulcan cu o suprafata de 19.5 hectare, cu o lungime a malului de 1,737 metri si cu o adancime maxima de 7 metri. Acesta se gaseste la o altitudine de 946 metri, si terbuie mentionat ca toata apa din lac este adunata in urma precipitatiilor, acesta nefiind alimentat de vreun izvor din apropriere – deoarece acestea nu exista.

Pe fundalul lacului se poate vedea Masivul Ciomatu, si mai aproape se gaseste statiunea Tusnad.

Din moment ce apa vine exclusive din precipitatii, si suntem la munte, aceasta este foarte curate, puritatea apei din lacul Sfanta Ana apropiindu-se de cea a apei distiliate, dar in mod interesant, nu exista suficient oxygen in lac si ca atare nici viata.

Dar dupa cum am mentionat mai devreme, peisajele de pe fundalul lacului, si cele care il imprejmuiesc sunt cu adevarat rapitoare. Flora din zona cuprinde o gama larga de muschi de pamant si de apa, panselute, rododendron dar si o fauna interesanta, astfel ca si acestea sunt un punct de atractie mare al zonei.

Trasee turistice la lacul Sfanta Ana

Zona din jurul Lacului Sfanta Ana este extreme de frumoasa si prezinta privitorului peisaje cu adevart uimitoare. Pentru a nu pierde nimic, un traseu bun de ajuns pana la la car fi: Brasov – Sfantul Gheorghe – Baile Tusnad – Lacul Sfanta Ana.

In momentul in care ati ajuns in preajma Masivului Ciomatu trebuie sa stiti ca drumul este cam de 17 kiloemtri si nu este foarte usor de parcurs, dar peisajele din jur vor face tot efortul sa merite, si nu uitati ca puteti ajunge foarte rapid cu ajutorul unor servicii de inchirieri masini.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.