Obiective turistice in Ploiesti

La sfarsitul acestei saptamani Ploiestiul va sarbatorii 416 ani de existenta atestata documentar, si ca atare ne-am gandit sa ne atintim putin ochii asupra orasului lui Caragiale pentru a vedea ce obiective turistice are acesta de oferit unui vizitator sau trecator curios.

Multi s-ar gandi – si pe buna dreptate – ca Ploiestii sunt un oras industrial, un vechi centru al industriei petroliere romanesti si ca atare nu prea are atractii turistice de oferit. Chiar daca nu detine atractii turistice naturale, Ploiestul are cateva muzee, case memoriale si cateva cladiri care merita vizitate daca tot sunteti acolo.

Obiective turistice in Ploiesti

Palatul Culturii din Ploiesti

Aceasta cladire ar domina centrul orasului daca nu ar fi in apropierea cladirii mai inalte si mai moderne a Primariei.

Palatul Culturii este construit intr-un stil neoclasic francez, o constructie monumentala care s-a infaptuit la inceputul secolului XX dupa documentatia arhitectilor E. Doneaud – francez – si Toma T. Socolescu.

Recent, fatada a trecut printr-o lunga perioada de renovare  iar interiorul este de obicei gazda unei game variate de expozitii.

Muzeul National al Petrolului

Industria petrolului este chintesentiala pentru existenta moderna a orasului Ploiesti, atat de importanta incat aici se gaseste singurul muzeu dedicat istoriei si evolutiei industriei petroliere, atat din tara cat si din lume.

Aici sunt expuse documente legate de istoria petrolului, precum si utilaje de foraj din lemn si metalice din secolul al XIX-lea, machete de distilerii si rafinarii – cum ar fi prima distilerie romaneasca din 1859 si multe altele.

Cu siguranta un loc interesant de vizitat pentru cei interesati de acest subiect.

Muzeul Memorial I. L. Caragiale

Ploiestiul trebuia sa aiba un muzeu dedicat celui mai mare dramaturg roman. Aici veti putea vizita o colectie documentara care trece prin momentele principale din viata si opera scriitorului.

In fata primariei Ploiesti puteti vizita o statuie de bronz recent instalata a lui Caragiale, impreuna cu cateva personaje foarte cunoscute de-ale sale.

Mai exista cateva locuri care merita vizitate si datorita dimensiunilor orasului, acestea sunt foarte usor accesibile cu o masina, deci serviciile de inchirieri masini in Ploiesti ar fi foarte utile.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Ploiesti.