Ford planuieste lucruri mari pentru fabrica de la Craiova

Afacerile Ford Romania ar putea urca in 2013 pentru prima oara la peste doua miliarde de euro deoarece din luna aprilie se produce un al doilea motor la fabrica din Craiova.

Acest lucru ridica productia totala la 1.000 de motoare pe zi, ceea ce inseamna o productie aproximativa de 270.000 de motoarele la Craiova. Din acestea, se considera ca peste 150.000 ar putea fi noul motor de 1.5 litri care are un viitor asigurat.

Productia pe 2013 este dificil de estimat din cauza situatiei economice autohtona dar mai important regional, totusi ceea ce se stie este ca Ford au posibiltiatea de a produce anual 350.000 de motoare la Craiova. Introducand al doilea motor pe linia de productie nu face decat sa se aproprie de acest numar.

Al doilea motor introdus spre productie este motorul EcoBoost de 1.5 litri pe benzina, supraalimentat, capabil sa produca 180 CP. Am spus ca acesta are viitorul asigurat deoarece acestea sunt menite pentru pietele din China, SUA, Thailanda, Spania si Mexic. Primul model de autovehicul care va fi echipat cu acest motor va fi noul Ford Mondeo care a fost prezentat saptamana trecuta la Salonul Auto de la Shanghai – urmatorul vehicul va fi Ford Fusion in SUA.

In acelasi timp pe piata europeana exista tendinta de a merge spre motoare mici cu consum mai mic, si motorul de 1,0 litri va avea potential ridicat pentru aceasta. Toate ca toate, semnele sunt bune pentru productia de la Craiova.

In prezent, Ford are aproape 4.000 de angajati, in ultima vreme compania realizand angajari cat si incetand cateva contracte de munca din perioada Daewoo care nu mai erau valabile sub conducerea Ford. Totusi angajarile principale au fost facute anul tercut, in acest an nu mai sunt programate angajari suplimentare.

In total Ford are 42 de furnizori romani care produc componente – majoritate din acestia produc componente pentru B-Max dar unii dintre ei produc pentru alte uzine Ford din Europa.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.