Obiective Turistice – Statiunea Paltinis

Acest 1 Mai poate fi o ocazie foarte buna sa vizitati cea mai veche statiune turistica din Romania, statiunea Paltinis. Fiind situate la altitudinea de 1442 m si inconjurata de o padure de conifere a muntilor Cindrel. Situata la 32 km de Sibiu, statiunea combina pasiunile pentru sporturile alebe si pentru iubitorii de munte.

Statiunea a fost intemeiata in 1894 de catre Societatea Carpatina Transilvana si inca mai adaposteste cateva case construite in acea perioada si bine-conservate cum ar fi Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco.

Dupa cum spuneam in introducere, statiunea combina cu foarte mult succes sporturile de iarna cu posibilitatea de drumetii pe munte, astfel la Paltinis puteti gasi sase partii:

–          Partia Oncesti Paltinis;

–          Partia Oncesti 1;

–          Partia Oncesti 2;

–          Partia Gaujoara Paltinis;

–          Partia Dealul Poplacii Paltinis;

–          Partia Daneasa Paltinis;

–          Partia Santa Paltinis.

Toate acestea sunt minunate pentru pasionatii de ski, sanie sau snowboard, dar si vizitatul monumentelor istorice va fi cu sigranta de interes pentru o parte din turisti. Acestea sunt Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco dar mai sunt inca doua mari obiective turistice de importanta in Paltinis.

Rezervatia Naturala Iezerele Cinderului

Aceasta rezervatie este formata din doua circuri si vai glaciare absolut spectaculoase de privit. Rezervatia ofera caldari glaciare, pereti abrupti, vai in forma de ‘U’, morene si multe alte forme de relief specific glaciare. Aici veti gasi cele doua iezere, Iezerul Mare cu o cota absoluta de 1999 m si Iezerul Mic cu o cota absoluta de 1946 m. Cu o suprafata de trei hectare si o adancime de 13,3 m, Iezerul Mare este o suprafata foarte interesanta de explorat.

Schitul Paltinis

Schitul Paltinis este unul dintre cele mai vizitate locuri din Judetul Sibiu, fiind situat la intrarea statiunii. Schitul a fost ctitorit de catre mitropolitul Nicolae Balan candva prin 1930, in compozitia sa intrand si o biserica de lemn – biserica este situate la altitudinea de 1350 m.

Indiferent care din numeroasele obiective turistice doriti sa le vizitati, nu uitati sa tineti cont cat de avantajoase se vor dovedi serviciile de inchirieri masini pe durata calatoriei.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.