Jumatate dintre romani nu au planuri de vacanta pe 2014

In ciuda vestilor bune din punct de vedere financiar din partea agentiilor de turism se pare totusi ca la nivelul numarului de romani care planuiesc sa se duca in vacanta anul acesta, lucrurile nu stau atat de bine. Se pare ca jumatate dintre noi nu intentionam sa mergem in vacanta in 2014, un numar mai mult decat dublu fata de 2013, iar o treime planifica urmatoarea vacanta pentru 2015.

Potrivit unui studiu realizat de Mercury Research in luna februarie, 22% dintre romanii cu varsta peste 18 ani nu au fost in vacanta anul trecut iar anul acesta numarul lor se preconizeaza a se dubla. Cel putin la data studiului jumatate din romani nu aveau planuri de vacanta pentru 2014. Asta totusi nu inseamna ca nu se vor duce in vacanta, doar ca sunt ceva mai spontani la acest capitol.

Totusi o treime din cei intervievati isi planuiesc urmatoare vacanta, pentru 2015.

Romania ramane de departe cea mai importanta atractie turistica si in 2014, fiind cea mai probabil destinatie pentru un sfert din cei care intentioneaza sa mearga in vacanta; Grecia – cu 14% – si Italia – cu 6% – sunt urmatoarele pe lista preferintelor de vacanta pe 2014.

In mod interesant, circuitele care include mai multe tari sunt o optiune preferata de 15% dintre romani.

La capitolul metode de transport utilziate pentru deplasarile internationale, masina personala este pe primul loc cu 52%, dar calatoritul cu avionul este imediat pe locul doi cu 47%. In contrast, pentru vacantele in tara, masina personala este utilzata in 85% din cazuri, avionul ocupand doar 8%.

Conform autorilor studiului, romanii tind sa fie foarte influentati de experientele anterioare sau de recomandarile pritenilor cand este vorba de alegerea destinatiilor de vacanta. Legat de ce spuneam mai devreme, mai mult de 80% din cei care planuiesc sa mearga in vacanta in 2014 nu au inca nici un fel de plan legat de aceasta, doar 7% si-au aranjat detaliile importante de calatorie, precum transportul si cazarea.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.