Atractii turistice – Biserica Neagra din Brasov

Exista multe motive pentru a vizita Brasovul dar de obicei nu petrecem suficient timp pe atractii in detaliu dar astazi vom discuta mai in detaliu despre Biserica Neagra din Brasov.

Biserica Neagra este de departe cea mai importanta atractie din Brasov, capatandu-si numele in 1689 in urma unui incediu devastator. Numele original al acesteia a fost Biserica Sfanta Maria fiind initial o biserica catolica, dar acum reprezinta religia evanghelica.

Constructia actualei Biserici Negre a inceput in 1384 si s-a finalizat abia in 1477, preotul Thomas Sander fiind primul ctitor al bisericii, acesta murind in 1410. cunoastem acest lucru datorita unor placute descoperite la baza bisericii in urma unor sapaturi.

In 1689 biserica a trecut printr-un incendiu puternic, constructia trebuind sa fie renovata dupa acesta, mesterii chemati provenind din Danzig deoarece mesterii din zona nu puteau sa inchida bolti de dimensiuni atat de mari. Biserica initial gotica a capatat astfel influence baroc si in ciuda incendiului cladirea ramane cea mai mare cladire de cult construita in stil gotic din S-E Europei, capacitatea totala a acesteia fiind the 5000 de persoane.

Biserica Neagra din Brasov – Caracteristici

 

  • clopotnita adaposteste cel mai mare clopot din intreaga tara, acesta cantarind 6 tone si fiind facut din bronz;
  • corul este sustinut de contraforti exteriori care la randul lor sunt decorati cu edicole si in interiorul acestora se gasesc statui de sfinti, un lucru unicat in Transilvania;
  • Cristelnita din Bronz a fost facuta de mesterii din zona, aceasta reprezentand donatia facuta de Johannes Reudel in 1472; in 1716 aceasta este inconjurata de un grilaj de fier forjat, realizat de mesterul fierar Meensen Hannes;
  • o atractie principala pentru vizitatori este o statuia unui copil care parca sta sa cada de pe biserica; legenda spune ca la constructia bisericii a participat un tanar foarte talentat care a starnit invidia unui muncitor mai in varsta care a profitat de neatentia tanarului, impingandu-l de pe biserica; statuia a fost contruita de ceilalti mesteri in memoria tanarului ucis.

Daca planuiti o vizita sa vedeti Biserica Neagra nu uitat de serviciile noastre de inchirieri masini Brasov.

Share
This entry was posted in Blog, Brasov and tagged , , . Bookmark the permalink.