Noul Duster duce SUV-urile peste Sandero

Cifra de afaceri a Automobile Dacia s-ar putea apropia si in 2013 de pragul de 3 miliarde de uro – prag care a fost deposit in 2011, datorita cresterii productiei SUV-ului Duster la peste 120.000 de masini in acest an.

Competitia interna la capitolul productie, dar si la vanzari, intre Sandero si Duster s-a reluat odata cu lansarea versiunii facelift a SUV-ului.

La nivelul lunii septembrie productia de Duster a depasit-o pe cea de Sandero, dupa ce in primele sapte luni modelul de clasa mica a fost pe primul loc la capitolul productie.

La Mioveni compania a asamblat, in intervalul ianuarie-septembrie, 87.125 de unitati din modeul Duster, cu 13% mai putine decat in perioada similara a lui 2012, in timp ce s-au produs aproape 84.800 de unitati Sandero.

Considerand ca Sandero are pe piata un pret mediu undeva intre 9.000 si 10.000 de euro, iar Duster un pret mediu de 15.000 de euro, cresterea productiei de SUV-uri are un impact direct asupra cifrei de afaceri. Trebuie mentionat faptul ca maximul de 3.1 miliarde euro atins de Automobile Dacia in 2011 s-a datorat faptului ca acela a fost primul an complet de productie Duster, modelele Duster reprezentand 54% din unitatile iesite pe banda.

Conform spuselor lui Jerome Olive – directorul general al Automobile Dacia – in prezent se produc unitati Duster in cadenta de 500 de masini pe zi, dintr-un total de 1.400, dar tot el a adaugat ca aceasta cadenta poate creste in functie de cerere.

Pe piata autohtona, primele noua luni ale lui 2013 au vazut vanzari de peste 3.500 de modele Sandero, in crestere cu 220%, iar Duster a avut vanzari de 3.000 de unitati, in scadere cu 25%.

Potrivit declaratiilor lui Jerome Olive, la fel cum s-a intamplat cu generatia anterioara Duster a inregistrat o productie mai mare si este de asteptat ca aceasta situatie sa se repete si cu noile modele.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.