O noua investitie in industria auto romaneasca

Exista niste relatari si citate din partea sferei politice conform careia indutria auto romaneasca ar putea vedea o noua investitie majora din partea unei companii germane.

Premierul Victor Ponta a fost citat ca spunand ca in urma cu cateva zile, in sedinta de guvern a fost aprobat un memorandum de intelgere cu una dintre cele mai mari si prestigioase companii din Germania care ar dori sa deschida o fabrica in Romania.

Premierul a fost scump la detalii in legatura cu aceasta posibila investitie deoarece compania doreste sa mentina confidentialitatea pana cand va fi gata sa anunte oficial investitia, totusi el a mentionat ca aceasta companie va investi intr-un domeniu ‘foarte drag’ tarii noastre, un domeniu in care déjà lucreaza doi mari producatori importanti. Totusi intelegerea nu este terminata, mai ramanand sa fie aprobata ultima decizie de catre consiliul companiei.

Culegand niste informatii de pe piata auto, se pare ca nu ar fi vorba despre un constructor auto, dar despre un producator de componente. Acest lucru da crezare mentiunilor premierului deoarece pe piata romaneasca exista déjà prezenta unor producatori mari de componente germane, Continental si Bosch. Doar anul trecut cei de la Continental au investit 20 de miliarde de euro intr-un centru de cercetare la Timisoara, precum au si demarat construirea unei unitati noi de productie in parcul Industrial Ghimbav de langa Brasov, o investitie care se ridica la 40 de miliarde de euro.

In noua fabrica pentru pompe de alimentare si subansambluri productia se asteapta sa inceapa luna viitoare, moment in care numarul angajatilor va ajunge la 550; productia de aici se va livra catre fabricile din Europa ale celor mai importanti producatori de automobile.

Aceasta stire este importanta pentru economia si industria auto romana in general deoarece ultimul constructor auto interesat de a investi in Romania a fost Mercedes-Benz in urma cu cinci ani, care apoi a ales Ungaria pentru a investi aproape 800 de milioane de euro.

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.