Obiective turistice: Lacul Albastru

Lacul Albastru, in ciuda numelui sau, nu este caracterizat neaparat datorita culorii sale ci datorita faptului ca acesta isi schimba culoarea in functie de lumina care bate in el sau oamenii care inoata aici.

Lacul Albastru se gaseste la aproape trei kilometri de Baia Sprie, si s-a format prin caderea unei galerii miniere in care pe parcursul timpului s-a adunat apa de ploaie. Suprafata totala a lacului este de jumatate de hectar si are un contu aproape circular, lacul fiind situat pe versantul Dealul minei, pe partea de S-V.

Atunci cand te apropii de lac pentru prima oara, ai impresia ca te apropii de gura unui vulcan si conform ultimelor masuratori oficiale, lacul masoara are aproape 50 de metri de pe un mal pe celalalt si doar patru metri in adancime. Exista o droaie de istorioare si legende despre presupusele dimensiuni ascunse ale lacului, sau cum ca acesta ar comunica cumva cu Marea Neagra prin galeriile subterane; amuzante adevarat, dar departe de adevar.

In ciuda miturilor mai mult fantastice legate de dimensiunile masive ale galeriilor subterane, Lacul Albastru ramane un obiectiv turistic unic datorita faptului ca-si schimba culoarea. Cand mina este inundata, apa capata o culaore verde cu o nuanta inspre albastru – datorita sulfurilor din apa – dar cand mai multe persoane se scalda in apa verde, aceasta devine un albastru mai puternic.

Lacul incepe sa fie din ce in ce mai popular cu cei interesati de putin romantism, iar pensiunile din zona nu strica mediul inconjurator. Oamenii din zona au ales sa mentina locul si Lacul intr-o stare foarte naturala, ideala atat pentru cei care prefera sa exploreze relieful – fie cu ATVuri, fie pe jos – cat si pentru cei care vor putina liniste alaturi de familie.

O alta atractie din zona mai este si Casa Olarului, care este atat un punct de cazare in stil rustic dar si un loc in care sa vedeti si sa incercati arta olaritului.

Lacul Albastru este in judetul Maramures si este usor accesibil cu o masina inchiriata.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.