Obiective turistice – Lacul Vidra

Lacul Vidra este un lac de acumulare artifical, acesta fiind amplasat pe raul Lotru, fiind principala amenajare de pe acesta.

Lacul a fost construit in 1972, la 30 de kilometri de statiunea Voineasa, intre Muntii lotrului, Latoritei si Capatanii, aceasta fiind o zona in care predomina padurile de molid.

Lacul a fost construit ca rezultat al construirii barajului Vidra pe Lotru, barajul fiind construit din piatra, lemn si lut. Locul este casa pentru foarte multe specii de pesti, cele mai intalnite fiind pastravul si lipanul.

Mai multe rauri se varsa in lacul Vidra prin intermediul sistemului de aductiuni si captari secundare, totusi aproape un sfert din debitul ergularizat provine din apele raului Lotru.

In propiere exista lacul petrimaru, acesta capteaza apele din reteaua de aductiuni secundare intr-un baraj care masoara 50 de metri inaltime, la dublu arc, volumul util ajungand la 1,8 milioane metri cubi.

Lacul Vidra propriu-zis este lung de 8 kilometri si are o latime maxima de 1,4 kilometri. Volumul total brut este de 340 milioane metri cubi, in timp ce volumul total inregistrat la nivel maxim de exploatare este de 370 milioane metri cubi – la polul opus, volumul mort inregistrat la un nivel minim de exploatare este de 30 milioane metri cubi.

Lacul de acumulare este in sine un obiectiv turistic cel putin interesant de vizitat, datorita dimensiunilor acestuia dar la fel de interesante sunt si imprejurimile, care dupa cum am mentionat mai devreme sunt dominate de paduri de molid.

Teritoriul din jurul lacului este ideal pentru tot soiul de drumetii sau pur si simplu o oportunitate de a petrece timp in aer liber. Lacul putand fi vizitat in excursii de o zi daca v-ati gasit gazduire undeva in apropiere.

Oricum, nu ezitati sa utilizati serviciile de inchirieri masini in Romania daca doriti sa vizitati Lacul Vidra precum si imprejurimile acestuia in detaliu.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.