Obiective turistice – Parcul Natural Comana

Rezervatia Comana uneste intr-un singur parc natural Rezervatia Naturala de Ghimpe cu Rezervatia Stiintifica de Bujor si Balta Comana. Parcul Natural Comana este o oaza de relaxare si liniste la o distant relative mica de Bucuresti.

Parcul Natural Comana protejeaza suprafete mari de importanta floristica, faunistica si aviafaunistica. In fapt, biodiversitatea din Parcul Natural Comana reprezinta practic o a doua Delta pentru tara noastra.

Rezervatia este cea mai mare suprafata protejata din Campia Romana iar obiectivul de la baza constituirii acesteia a fost, si inca este, reconstitutirea zonelor ecologice distruse in mod necontrolat de om.

Parcul poate fi delimatat in trei mari zone de interes pentru vizitatori, dupa cum urmeaza:

Balta Comana – a treia zona umeda din Romania dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii. La Balta Comana se afla 141 de specii de pasari precum si alte 13 de peste, doua dintre speciile care traiesc doar aici fiind tiganusul si cleanul;

Manastirea Comana – aceasta a fost ridicata in 1588 in timpul domniei lui Radu Serban, pentru ca apoi sa fie reconstruita de catre Serban Cantacuzino in 1700. Interesant de stiut este faptul ca manastirea este ridicata pe urmele ziturilor unei manastiri ctitorita cu mult inainte, in 1461 de catre Vlad Tepes;

Rezervatiile stiintifice de bujori si ghimpi – ghimpele se gaseste la baza copacilor atat in comuna Comana cat si in zona Oloanga Gradinii. Originea sa este mediteraneana iar specialistii considera ca se pot dezvolta aici deoarece se intrepatrund doua microcliamte regionale. Rezervatia de bujor se gaseste pe suprafata comunei Mihai Bravu – la cativa kilometri de Comana – bujorii de aici diferentiandu-se de cei de gradina printr-o puternica culoare rosie si un numar mai mic de petale. Localnicii organizeaza in luna mai “Sarbatoarea Bujorului”.

Parcul Natural Comana mai contine si multe alte specii de flori si animale identificate si ulterior protejate, o parte din ele regasindu-se pe Lista Rosie Europeana.

Pentru a ajunge la Parcul Natural Comana nu uitati sa luati in considerare serviciile de inchirieri masini.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.