Obiective turistice: Salina Praid

Aflata in judetul Harghita, Transilvania, Salina Praid este o locatie foart eimportanta pentru tara din doua motive.

Zacamintele de sare de aici s-au format candva in urma cu 13,5 milioane de ani, deoarece aici a existat o mare cu adancime redusa si un climat tropical foarte cald. Stratul de sare se gaseste in intregul subsol al Transilvaniei cu o grosime medie de aproximativ 400 de metri.

Primele exploatari ale zacamintelor vin de pe vremea romanilor, dar mina din Praid a fost atentasta propriu-zis pe la 1200, aceasta trecand la explaotare intensiva in secolul XVIII.

In primul rand aceasta este una dintre cele mai mari saline din Europa, exploatarea acesteia inca reprezinta o sursa de venit pentru localnicii care lucreaza aici, spre deosebire de alte saline din tara care sunt scoase din exploatare.

Al doilea motiv este ca Salina este o zona importanta turistica in zona, aceasta avand o baza de tratament, deschisa in 1980. Baza contine trei cabinete medicale, un spital si un strand cu apa sarata. Doua din procedurile posibile aici sunt speleoterapia si climatoterapia, ambele folosindu-se de aerul din mina pentru tratarea unui numar de afectiuni respiratorii precum astm si bronsita, dar si a unor alergii, in timp ce baile sarate si fierbinti au rol in combaterea reumatismului.

In urma golurilor subterane de dimensiuni mari au dat nastere unor incinte unde s-a format un microclimat de salina, cu temperatura, umiditate si presiune atmosferica constante, si cu un aer puternic ionizat.

Primul nivel al salinei este dedicat turistilor pentru refacerea organismului dar exista si oportunitati pentru divertisment cum ar fi cafenele, biliard, un muzeu si multe altele.

Indiferent de motivul pentru care vreti sa vizitati Salina Praid, fie ca este pentru turism pur si simplu sau turism balneoclimateric, puteti ajunge foarte usor cu serviciile noastre de inchirieri masini in Romania.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.