Obiective turistice: Statiunea Neptun-Olimp

Suntem in plina vara si desi am discutat despre statiunile de pe litoral in trecut nu am discutat inca despre statiunea Neptun-Olimp, neajuns pe care-l vom repara chiar acum.

Statiunea Neptun este considerata a fi o adevarata bijuterie a litoralului romanesc, fiind localizata la 38 de kilometri de Constanta si la 8 kilometri de Mangalia. O oaza de relaxare si vegetatie fiind asezata strategic intre padurea Comorova la vest si lacurile cu apa dulce Neptun la vest.

Statiunea Neptun-Olimp este o destinatie preferata de turisti atat autohtoni cat si straini, fiind una dintre destinatiile de pe litoralul romanesc preferata de catre cei care calatoresc impreuna cu familia si copii. Linistea, confortul si conditiile de cazare si masa excelente din aceasta statiune o fac o destinatie ideala pentru acest grup mare de turisti.

Datorita situarii mai devreme mentionata, cu lacurile Neptun I si Neptun II, statiunea nu are nici un hotel construit direct pe plaja. Daca la prima vedere asta ar parea sa fie un dezavantaj se dovedeste ca turistilor nu le pasa de acest lucru datorita faptului ca statiunea are spatii verzi bine-ingrijite in care sa petreaca timpul in liniste si relaxare, dupa sau inainte de mersul la plaja.

Plaja propriu-zisa de la Neptun-Olimp variaza in latime intre 30 si 100 de metri, fiind una dintre cele mai appreciate si bine amenajate plaje de pe intregul litoral romanesc. Cele doua staituni fiind despartite de catre pontonul care apartine vilelor protocolului de stat.

Statiunea Neptun este o destinatie buna si pentru cei care doresc sa combine distractia estivala cu o cura de tratament, statiunea fiind cunoscuta pentru procedurile si tratamentele menite in a trata diferite forme de reumatism precum si variate afectiuni ale sistemului nervos.

O atractie importanta a statiunii – pe langa plaja si marea – este rezervatia Padurea Comorova care mai este cunoscuta sub numele de Rezervatia Botanica Stejarii de la Comorova unde puteti vedea peste 60 de stejari brumari – arbori seculari.

Daca nu va planuiti intreaga sedere de pe litoral pentru statiunea Neptun-Olimp atunci cu siguranta o puteti vizita daca apelati la serviciile de de inchiriere masini din regiune.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.