Daimler extinde investitia din Sebes

Am discutat luna trecuta despre un mare producator German de autovehicule care urmeaza sa investeasca in Romania, dar nici numele si nici ce urmeaza acesta sa produca nu erau cunoscute. Ei bine acum stim ca este vorba despre nemtii de la Daimler, care au decis sa-si extinda fabrica din Romania, la Sebes. Investitia va fi undeva in jur de 300 milioane de euro si va crea 400 de noi locuri de munca.

Uzina de la Sebes, parte a subsidiarei Star Transmission, are aproximativ 800 de angajati si produce componente pentru motoarele si cutiile de viteze ale autovehiculelor din gama actuala Mercedes-Benz, precum si pentru modele mai vechi astfel asigurand piese de schimb.

Daimler planuieste sa creeze intre 300 si 400 de locuri de munca noi pana in 2016, si investitia pentru oras este extrem de importanta.

Productia de la Sebes se va axa pe productia unei cutii de viteze automate cu cinci trepta de pe la mijlocul lui 2013. Conform planului, incepand cu 2014 generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi si aceasta asamblata la Sebes.

Faptul ca Daimler a decis sa-si mareasca investitia in tara nu poate decat sa ne bucure considerand faptul ca Romania a mai fost luata in calcul in 2008 de catre producatorul german pentru a construi o fabrica de automobile undeva in vestul tarii. Din pacate, lipsa infrastructurii moderne i-a determinat pe acestia sa se mute in Ungaria cu investitia de peste un milliard de euro.

Planurile de extindere in Romania fac parte din strategia globala de crestere a Mercedes-Benz pana in 2020, si are loc in principal deoarece fabrica Unterturkheim din Stuttgart-Hedelfingen lucreaza déjà la capacitate maxima si nu are posibilitate de a fi extinsa datorita pozitiei sale geografice.

Producatorul va organiza mai multe sesiuni de training in cadrul fabricii din Unterturkheim unde angajatii romani se vor califica pentru productia din Sebes.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.