Renault face aproape 4 miliarde de euro pe piata romaneasca

Grupul Renault a inregistrat in Romania in 2013 o cifra de afaceri de 3,92 miliarde de euro, din care 2,85 miliarde o reprezinta cifra de afaceri adusa de Automobile Dacia. Pentru o mica comparative, in 2011 afacerile Dacia reprezentand 79% din total, in timp ce in 2013 fabrica de la Mioveni reprezenta 82%. Declinul de anul trecut este cauzat de faptul ca productia uzinei a scazut de la 327.000 de unitati in 2011 la 307.000 in 2012.

Grupul Renault are si alte activitiati in Romania pe langa Automobile Dacia, cum ar fi Renault Commercial Roumanie. Aceasta companie se ocupa de importurile si vanzarile marcilor Renault, Nissan dar si Dacia, acopera centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie precum si cel de logistica Renault Industrie Roumanie; mai trebuie sa mentionam productia de cutii de viteze Renault Mecanique Roumanie precum si Transporturi Dacia si Presate Dacia.

Centrul de inginerie precum si productia de cutii de viteze si motoare incep sa joace un rol din ce in ce mai important in afacerile grupului Renault din Romania.

In toamna lui 2012 Renault a finalizat investitia de 250 de milioane de euro meniti pentru modernizarea uzinei de la Mioveni, care a coincis cu intrarea in productie a celor trei noi modele – Logan, Sandero si Sandero Stepway, precum si a noului motor pe benzina TCe 90.

De la preluarea uzinei in 1999, Renault a investit in Romania peste 2,25 miliarde de euro, una dintre cele mai mari investitii straine in tara noastra.

Uzina Vehicule Dacia asigura productia modelelor din gama Dacia si este compusa din patru departamente mari: Presaj, Caroserie, Vopsitorie si Montaj. Cadenta zilnica este de 1,390 de vehicule iar odata cu intrarea noilor modele in productie, toate departamentele au fost imbunatatite cu dispozitive si instalatii industriale noi.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.