Rezervatia Naturala de Zimbri Dragos Voda

Rezervatia Naturala de Zimbri Dragos Voda se gaseste pe versantul estic al Muntilor Stanisoarei din Judetul Neamt. Aceasta este o importanta atractie turistica in zona de ceva vreme multumita taberelor si excursiilor scolare care se organizeaza in regiune.

Initial constituit ca un parc natural in 1999, Parcul Natural Vanatori Neamt  cuprinde Padurea de Argint sau Codrii de Arama, in suprafata sa totala de 30.818 hectare.

Pe intreaga suprafata a parcului – din care 26.300 hectare sunt fond forestier – se gasesc o serie de valori naturale, culturale si istorice, precum si mai multe specii pe cale de disparitie cum ar fi ursul brun, zimbrul, cerbul carpatin, cerbul lopatar, capriorul dar si pasari precum gainusa de munte, paunul si altele.

Istoricul zimbrilor din parc este unul destul de sarac in numere si bogat in evenimente neplacute, totusi astazi in rezervatie exista 7 exemplare de zimbri care sunt si atractia principala a acesteia. Trebuie mentionat ca de-a lungul timpului rezervatia a creat spatii cat mai aproape de mediul natural al animalelor din interiorul sau pentru a asigura tot confortul posibil si o calitate a vietii cat mai aproape de ce ar fi fost in mediul natural.

Aceste sapte exemplare se afla in captivitate dar pe suprafata intergului parc Vanatori Neamt se mai gasesc circa 21 de exemplare in libertate. In functie de modul si de perioada de timp in care zimbrii se reporduc, periodic o serie de exemplare sutn lasate in libertate, ideea fiind sa repopuleze padurile din zona cu zimbri.

Pentru vizitatori este important de mentionat ca vor fi curpinsi de o senzatie de libertate cand cutreiera drumurile din Parcul Natural Vanatori Neamt. Ochii iti sunt invadati de paduri, pasuni si dealuri ce par infinite, dar e important de stiut ca doar la o aruncatura de bat exista si alte obiective de vizitat, cum ar fi Cetatea Neamtului, Casa memorial Ion Creanga de la Humulesti, Statiunile Oglinzi si Baltatesti dar si o serie de manastiri din Moldova.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.