Romania are cele mai nesigure sosele din Uniunea Europeana

Nu cred ca se mira cineva ca avem sosele nesigure, dar nu stim daca majoritatea oamenilor stiu ca soselele noastre sunt de fapt cele mai nesigure sosele din Uniunea Europeana.

In Romania, s-au inregistrat in 2013, cele mai multe decese rutiere la un milion de locuitori – 92 – din Uniunea Europeana, in ciuda faptului ca numarul acestora este in scadere fata de 2012, cand au fost 101 decese la un milion de locuitori. Cifrele vin conform unei statistici preliminare publicate luni de Comisia Europeana.

Raportul preliminar al Comisiei Europene informeaza ca 2013 a fost al doilea an consecutiv in care s-a inregistrat “o scadere impresionanta” a numarului de persoane ucise pe soselele Europei. Conform acestor cifre preliminare, numarul de decese rutiere a scazut cu opt la suta in comparatie cu 2012, dupa o scadere de noua la suta intre 2011 si 2012.

In tara noastra, numarul deceselor la un milion de locuitori a scazut cu 9% in 2013 fata de 2012, de la 101 la 92, dar cu toatea astea Romania tot ramane tara cu cele mai multe decese din Uniunea Europeana. In mod interesant tara noastar este urmata in aceasta statistica de Luxemburg si polonia, unde s-au inregistrat 87 de decese la un milion de locuitori si de Letonia, cu 86 de decese la milioanul de locuitori. Pe primele trei locuri – tarile cu cele mai putine decese pe sosele – se gasesc Suedia, cu 28 de decese la un milion de locuitori, Marea Britanie cu 29 si Spania cu 37.

Totusi intotdeauna se poate mai rau, Malta fiind singurul stat in care numarul deceselor a crescut, de la 27 la un milion de locuitori in 2012 la 54 anul tercut, o dublare a cifrei.

Siim Kallas, vicepre?edinte al Comisiei Europene responsabil cu mobilitatea si transporturile a declarat ca siguranta transporturilor reprezinta o caracteristic? a Europei si se doreste ca rezultatele bune din 2012 sa nu fie un caz izolat.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.