Destinatii turistice statiuni balneo montane

Iarna aproape ca s-a instaurat peste tot in tara si gandurile se duc repede inspre vacante la munte, asa ca ne-am gandit sa aruncam o privire inspre cateva statiuni baleno montane din tara, pentru a varia nitel listele de statiuni montane pentru sporturi de zapada.

Baile Tusnad

Aceasta statiune se gaseste in judetul Harghita si este renumita pentru cele 44 de izvoare naturale de apa mineral. Peisajul natural conturat in jurul statiunii compus din paduri aproape complet, acesta fiind inca un motiv pentru a alege aceasta destinatie de vacanta. Veti gasi numeroase obiective turistice in zona precum Lacul Sf. Ana si ruinele cetatii Piscul Cetatii precum si Rezervatia naturala Piatra Soimului.

Straja

Aceasta statiune este printre preferatele tineretului din vestul si centrul atria dar poate fi o destinatie buna si pentru factorii de cura, precum aerul puternic ozonat, care aduce foarte multi vizitatori.

Platinis

Aflata in Muntii Cindrel, statiunea Paltinis este aproape de Sibiu, si este o preferata a multor pasionati ai sporturilor de iarna pentru ca este acoperita de zapada pe tot parcursul sezonului, din luna noiembrie pana prin luna aprilie. Si in afara sezonului de iarna statiunea merita vizitata pentru a explora diversele trasee montane precum si pentru a vizita obiectivele turistice din imprejurimi.

Predeal

De departe printre cele mai cunoscute statiuni montane din tara, aceasta este o destinatie turistica pe intreg parcursul anului. Pe timpul iernii statiunea este plina mereu iar in afara acesteia traseele sunt ideale pentru drumetii si plina de posibilitati de agrement in natura.

Poiana Brasov

Probabil cea mai cunoscuta statiune montana din tara se gaseste in apropiere orasului Brasov. Localizata la poalele Masivului Postavaru, statiunea beneficiaza de un fundal format de paduri bogate care sunt o locatie propice pentru cure natural precum si pentru diverse drumetii montane.

Toate aceste destiantii pot fi foarte usor vizitate cu ajutorul serviciilor de inchirieri masini Romania.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog.