Tichete de masa si vouchere de vacanta in forma electronica

Tichete de masa si vouchere de vacanta in forma electronica

Probabil trebuia sa ne asteptam ca va veni in fine si ziua in care vom avea tichete de masa si vouchere de vacanta in forma electronica. Ei bine, Visa Europe cel putin doreste sa salute aprobarea introducerii lor de catre Ministerul Finantelor Publice.

Conform Monitorului Oficial, s-a inceput procesul de autorizare a emiterii de vouchere de vacanta si bonuri de masa electronice de catre operatorii economici din Romania.

Catalin Cretu, director regional Visa Europe, sustine ca introducerea beneficiilor in suport electronic va stimula competitia pozitiva de pe piata, lucru benefic atat pentru angajatori, cat si pentru angajati.

Prin trecerea la formatul electronic, se vor reduce semnificativ costurile presupuse de tiparirea pe hartie a tichetelor, dar de asemenea cheltuielile de distributie. Nu vor mai exista nici comisioane si costuri legate de folosire pentru angajatii beneficiari.

Pe scurt, noua forma de tichete si vouchere electronice va presupune un card utilizabil in mod larg, la majoritatea unitatilor de turism si de alimentatie din tara. Daca in prezent tichetele de masa si voucherele pe hartie se pot utiliza la un numar relative limitat de lanturi de magazine si agentii de turism, cardurile sunt acceptate intr-o mai mare masura.

Cardurile de beneficii electronice emise de banci vor fi foarte similare cu cardurile bancare, respectand si standardele de securitate ale acestora si putand fi reemise in cazul in care cardul e pierdut sau deteriorate, ceea ce nu se poate in cazul variantei pe suport de hartie.

Digitalizarea tichetelor de vacanta si de masa face parte dintr-un efort sustinut al economiei de a combate informalitatea si economia subterana prin promovarea utilizarii cardului. Desigur, carcotasii din noi ar putea aduce in discutie tema controlului populatiei – mult mai facil de realizat prin monitorizarea cardurilor – dar cine poate sta in calea progresului? Mai bine ne concentram asupra tuturor aspectelor pozitive aduse de noua initiativa.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.