Top 5 Castele secrete din Romania

Top 5 Castele secrete din Romania

Poate ca Anglia sau Germania se lauda cu mai multe castele decat Romania. Dar cand vine vorba de frumusetea locurilor, nu ne lasam mai prejos. Dupa ce am explorat impreuna cateva dintre cele mai populare si cunoscute palate si resedinte, Top 5 Castele secrete din Romania va vor oferi alternative si mai interesante.

In afara de binecunoscutele palate Peles si Bran, Romania se lauda cu alte minuntii arhitecturale care merita toata atentia noastra.

5. Castelul Rosu contesta ideea cum ca in Moldova nu sunt multe castele ramase. In satul Lilieci din judetul Bacau gasiti acest frumos palat in curtea caruia s-a filmat popularul film romanesc  „Dumbrava Minunata”. Construit intre anii 1864 si 1866 de catre familia Pascanu, castelul este una din cele mai importante si impunatoare cladiri din regiunea Moldova.

4. Construit in anul 1889 in judetul Arad, in localitatea Sofronea, Castelul Purgly este o cladire romantica, avand influente arhitecturale eclectice. Construit intr-un frumos parc, acest castel cuprinde si o pepiniera cu mai mult de 100 de arbori si un strand cu apa termala (de cam 30 de grade Celsius).

3. Transilvania a fost un teritoriu deosebit de disputat in evul mediu. Nobilimea sasa si maghiara de aici isi exercita influenta si se bucura de numeroase privilegii si bogatii, lucru reflectat in cladirile de patrimoniu ramase din acea vreme. Un astfel de exemplu este Castelul Sukosd-Bethlen, construit de contele Sukosd in anul 1625.

2. Tot in inima Ardealului gasim si Castelul Pekri Ozd. Cladirea are o istorie frumoasa si bogata: dupa ce a fost in mod succesiv scoala, gradinita, CAP si casa de cultura, a fost retrocedata mostenitorilor si apoi transformata in muzeu.

1. Cei care merg pe Valea Prahovei arareori rateaza o vizita la Castelul Peles. Dar in localitatea Comarnic, in apropiere, se gaseste si Castelul Posada, vechea resedinta a boierilor Bibescu. Ridicat in timpul Revolutiei Pasoptiste, castelul a fost devastat de un incendiu in anul 1950 si, dupa ce e partial reconstruit de comunisti, devine un depozit. Din pacate, castelul nu poate fi vizitat acum, dar va puteti plimba prin curtile sale frumoase.

Cu un transfer sau inchiriind cu auto car hire Romania, puteti calatori oriunde in tara.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.