Ce se poate vizita in Roman

Ce se poate vizita in Roman

Dupa ce ne-am plimbat intens prin intreaga tara, ne gandim ca, in vara ce ne-a mai ramas, sa descoperim noi atractii in orase mai mult sau mai putin promovate din punct de vedere turistic. Astazi spre exemplu, sa vedem ce se poate vizita in Roman.

Amplasat aproape de Piatra Neamt si Bacau, orasul Roman se bucura de bogatia vaii Siretului si de peisaje frumoase. Considerat o ctitorie a domnului Roman I Musat in anul 1392 si mentionat intr-un document din anul 1408 ca targ, Roman se lauda de asemenea cu o istorie bogata.

Desi nu este promovat indeajuns ca o destinatie turistica, in Roman va puteti bucura de multe atractii pe care le puteti vizita.

Muzeul de Istorie este gazduit de Palatul Negruzii, un monument de arhitectura datand din secolul al XIX-lea.

Un alt muzeu care merita toata atentia este Muzeul de Arta Roman, care adaposteste creatii de pictura, sculptura, grafica si decoratii.

Va imaginati oare ca Hanul Ancutei este real? Ei bine, acesta a fost construit in 1718 de boierii Catargi. Negustorii si calatorii ce mergeau spre Iasi si Suceava poposeau aici, iar locul inca are povesti magice de spus.

In ceea ce priveste arhitectura bisericeasca, aceasta este frumos reprezentata prin Catedrala Episcopala Ortodoxa Romana cu hramul Cuvioasei Parascheva. Ctitoria dateaza din vremea lui Petru Rares (1542-1550), iar ansamblul cuprinde de asemenea chilii, cladiri anexe, un turn clopotnita si Palatul Episcopal (construit in 1870).

La 5 km in afara orasului, puteti vizita frumoasa Cetate Noua a Romanului din comuna Gradinti, Neamt. Construita de Stefan cel Mare in anul 1466, cetatea este greu accesibila, avand un rol de aparare. 7 turnuri, santuri si apa raului Siret aparau fortareata, devenita acum o atractie turistica.

Cu inchirieri auto Roman puteti vizita intreaga regiune!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Roman and tagged , , . Bookmark the permalink.