O experienta palpitanta, turism de aventura in Romania!

O experienta palpitanta, turism de aventura in Romania!

Ce ziceti daca astazi iesim din zona de confort? E un exercitiu bun, veti vedea! Va propunem  o experienta palpitanta, turism de aventura in Romania!

Poate ca Romania nu este prima destinatie palpitanta care v-ar trece prin minte. Dar nu va iasati inselati de aparenta ei calma si sedentara! Ganditi-va mai degraba la “muntii inalti si vaile adanci”, dar si la marea adanca si periculoasa, toate apartinand reliefului tarii.

Apa, un element fundamental in existenta umana, poate fi prieten si dusman. Este de asemenea un cadru perfect pentru turismul de aventura. Raftingul este o notiune destul de exotica in Romania.

Practicata mai mult in tari ca Turcia, aceasta activitate este optima pentru zone cu rauri involburate.

Desi acest sport ramane o “miscare under” in Romania pentru moment, exista agentii de turism care ofera tururi si echipamente de rafting.

Intalnita in toate culturile astazi, mai degraba ca echipament sportiv decat ca un symbol cultural, canoea – de la cuvantul “kenu” – a fost inventata de aborigenii Nord-Americani. Romania are o traditie in canotaj, iar expeditiile cu caiacul si canoea nu sunt atat de rare cum v-ati astepta.

E bine, desigur, sa stiti sa inotati; dar in principiu o “plimbare cu caiacul” nu necesita pregatire speciala sau deosebite abilitati sportive. Este in schimb o activitate foarte relaxanta si relativ accesibila ca pret de asemenea.

Unde ne putem da cu canoea in Romania? Ei bine, in primul rand in zona Dunari. Portul Olteniei este unul dintre punctele de plecare favorite. In Delta Dunarii, o expeditie poate dura chiar 3 sau 4 zile, timp in care puteti interactiona cu natura unica din regiune.

Dar cel mai interesant de stiut e ca puteti da o tura de caiac in Bucuresti, pe lacul Herastrau sau chiar in Colentina sau Floreasca. Lacul Mogosoaia de asemenea, in vecinatatea superbului Palat omonim, este o alta destinatie excelenta de canotaj, accesibila cu o masina de la Bucuresti car hire.

Share
This entry was posted in Bucuresti, Bucuresti Otopeni Aeroport and tagged , . Bookmark the permalink.