Cheile Bicazului, o excursie perfecta de weekend

Cheile Bicazului, o excursie perfecta de weekend

Unde mai mergem in excursie? Stim ca va puneti aceasta intrebare de fiecare data ce planuiti o iesire, asa ca astazi ne-am gandit sa va propunem Cheile Bicazului, o excursie perfecta de weekend.

Intre judetele Neamt si Harghita, in mijlocul Muntilor Hasmas, se gaseste o regiune deosebit de pitoreasca: Cheile Bicazului formate sub actiunea apelor Raului Bicaz, legand Transilvania de Moldova. Cheile sunt parte din Rezervatia Naturala Cheile Bicazului – Hasmas. Departe de poluarea orasului, de rumoarea strazilor obositoare si de banalul vietii de zi cu zi, in Cheile Bicazului va puteti bucura de o perfecta iesire in familie sau alaturi de prieteni.

Printre principalele obiective turistice pe care merita sa le mentionam se numara Statiunea Lacu Rosu, renumita pentru apele sale cu proprietati curative, Poiana Alba in muntele Hasmasu Mare, de unde se poate urma orice traseu montan dorit, punctul de observare Suhardul Mic si Masivul Ghilcos.

Dupa cum deja am mentionat, Cheile Bicazului ofera o serie de peisaje deosebit de pitoresti, dominate de dramatice culmi calcaroase rotunjite din care se rup peretii cheilor in prapastii adanci. Dincolo de “cheile mari” sapate de Raul Bicaz, afluentii acestuia au creat mici chei proprii: Cheile Laposului, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului si Cheile Cupasului. Pe langa acestea, exista cascade, marmite si diverse repezisuri care sporesc frumusetea locului.

Rocile de aici sunt deosebit de dramatice de asemenea, variind acele calcaroase cu varfurile stancoase, avene si pesteri.

In Parcul National Cheile Bicazului se gasesc fosile din perioada mezozoica, ca si o flora spectaculoasa, in care se regasesc monumente ale naturii ca floarea de colt, sangele voinicului sau papucul doamnei.

Fiind o regiune montana, este cel mai usor strabatuta daca aveti la dispozitie o masina, de preferat una cu tractiune 4×4. Daca nu aveti una, nu va ingrijorati, puteti apela la o inchirieri auto Romania.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.