O zi la muzeu in Iasi

O zi la muzeu in Iasi

Cum noaptea europeana a muzeelor a trecut pe sezonul acesta, o noapte la muzeu nu mai e posibila (decat poate in cinematografe), insa ce ziceti de o zi la muzeu in Iasi?

Orasul Iasi este unul dintre cele mai importante centre culturale din Romania. A fost si capitala tarii odinioara, iar eleganta si stilul raman calitati definitorii pentru orasul care a nascut atatea personalitati. Fiind un oras cu o activitate culturala atat de bogata, nu e de mirare ca sunt atatea muzee si centre culturale care merita toata atentia noastra aici:

Primul muzeu de pe lista noastra este Complexul Muzeal National Moldova cu sediul la Iasi, la Palatul Culturii. Muzeele cuprinse in acest ansamblu sunt: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Etnnografic si Muzeul Stiintei si Tehnicii. Momentan, sediul se afla in renovare, insa in 2016 va redeveni vizitabil. Pana atunci, se pot vizita alte centre care tin de Complexul Muzeal Moldova, dintre care primul este Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural.

De asemenea, Muzeul Unirii, cu sediu intr-o cladire de patrimoniu istoric ridicata in prima parte a secolului XIX, a fost resedinta domneasca pentru Al. I. Cuza intre anii 1859 si 1862. Redeschis in anul 1959, cu ocazia centenarului Unirii, muzeul cuprinde colectii detinute de familia regala Hohenzollern si o serie de obiecte cu valoare numismatica.

Pe strada M. Kogalniceanu, veti gasi Muzeul Poni-Cernatescu. Casa este de o deosebita importanta istorica, o constructie datand din anul 1839, care a servit drept resedinta savantului Petru Poni si apoi academicianului Radu Cernatescu. Aici veti gasi nenumarate documente si o fabuloasa colectie beletristica.

Despre Palatul Memorial Al. I. Cuza de la Ruginoasa am vorbit anterior, asa ca ultima destinatie de astazi va fi Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu din Iasi, aflat tot pe Strada Kogalniceanu, casa omului politic, gazetarului, avocatului si scriitorului.

Cel mai bun mod de a strabate orasul este cu o masina de la Inchirieri Auto Iasi.

Share
This entry was posted in Blog, Iasi, Iasi Aeroport, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.