City Break la Budapesta!

City Break la Budapesta!

Cand vorbim despre o iesire accesibila si placuta, care sa nu necesite cine stie ce “planning” (sau vreun buget astronomic), capitala Ungariei este o optiune potrivita. City Break la Budapesta! Haideti sa vedem ce presupune si cum putem ajunge acolo.

De la Bucuresti pana la Budapesta se fac in jur de 10 ore cu masina; asta daca nu v-ati orientat spre o cursa de zbor low cost, caz in care traseul dureaza cam o ora si jumatate fara legatura. Desigur, daca adaugam orele de asteptare la aeroport, o sa dureze cam o jumatate de zi de acasa pana la locatia din Budapesta, dar comparativ cu alte destinatii, Budapesta este o destinatie mult mai usor accesibila.

Va puteti caza la un hotel de doua sau chiar trei stele in oras pentru un pret rezonabil, iar micul dejun in Budapesta, ca o regula (nescrisa) consista in general intr-un bufet suedez variat si indestulator.

Budapesta este un oras care merita atentia din punct de vedere cultural. Buda si Pesta erau odinioara doua cetati de o parte si de alta a Dunarii. Astazi alcatuiesc mandra capitala a maghiarilor.

Printre obiectivele turistice pe care nu le puteti rata in oras se numara situl de patrimoniu UNESCO al Castelului de pe Dealul Buda. Va puteti petrece lejer intreaga dimineata aici, plimbandu-va si facand fotografii in Piata Treimii, la Bastionul Pescarilor si vizitand Palatul Regal si Biserica Sf. Matei. Galeria Nationala Ungara este de asemenea localizata in apropiere si merita macar o ora din timpul alocat, mai ales daca sunteti un iubitor de arta.

Spre seara, nu puteti rata o frumoasa croaziera pe Dunare. Costa doar cativa euro si va ofera prilejul de a vedea intregul oras in lumini electrice sclipitoare, de la Podul cu Lanturi la palatele si institutiile care strajuiesc ambele maluri ale fluviului.

Vestea cea mai buna este ca puteti inchiria o masina de la Budapest car rental, pentru a va bucura de toata libertatea de miscare in vacanta. Rezervarea se face online inca de acasa, iar de la biroul bilingv urmeaza doar sa ridicati masina dorita.

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.