Evenimente si atractii turistice din Timisoara

Evenimente si atractii turistice din Timisoara

Pentru vara aceasta, avem un plan indraznet: sa parcurgem toata tara – sau macar cele mai importante centre din fiecare regiune istorica. Asa ca azi ne-am bucura sa trecem in revista cateva evenimente si atractii turistice din Timisoara.

Conform ultimului recensamant, Timisoara este al treilea oras din Romania ca numar de locuitori. Este resedinta de judet si cel mai mare oras din Timis. Cetatea a fost ridicata in secolul VI de catre avari si cucerita ulterior de pecenegi si vlahi. Odinioara, cetatea Timisoara era inconjurata de mlastini care o mentineau aparata, dar favorizau un aer nesanatos si insalubru. Din secolul XVIII, insa, situatia avea sa se schimbe radical: mlastinile sunt secate iar Timisoara devine un oras exemplar si un important centru cultural si economic.

Printre principalele atractii culturale si turistice din Timisoara, un loc de seama il ocupa Muzeul Banatului, deschis in 1872, repartizat pe diverse sectiuni care acopera arta, etnografia, muzica, tehnologia si comunicatiile. Cea mai mare colectie de fluturi si pasari din Europa de Est intra de asemenea in patrimoniul muzeului.

Arta teatrala are o istorie bogata in Timisoara, cu cele trei institutii de stat: Teatrul National, Teatrul German si Teatrul Maghiar. Exista si un Teatru de Papusi pentru cei mici.

In Timisoara, va puteti bucura de arta in multele galerii deschise in oras, iar localnicii au o selectie importanta de cursuri pe care le pot urma.

Vara este un anotimp plin de activitate in Timisoara. Jazz TM incepe pe 3 iulie si va aduce pe scena artisti de seama. Exit Oz, Guillaume Perret si Him vor concerta in oras in luna iulie, iar in data de 18 iulie puteti urmari o proiectie a concertului de la Maastricht al lui Andre Rieu, asta daca nu ati reusit sa ajungeti la unul din concertele sale din iunie din Bucuresti.

Prin Timisoara va puteti plimba confortabil cu inchirieri masini Timisoara, pentru care puteti rezerva pe Internet.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Timisoara, Timisoara aeroport and tagged , , . Bookmark the permalink.